Politiek: bestuur Berechja verantwoordelijk

URK
Unie Gemeentebelangen en de ChristenUnie op Urk vinden dat het bestuur van het Berechja College verantwoordelijk is voor het financiële debacle bij de middelbare school. Het Rijk, de provincie en de gemeente moesten de visserijschool met 2,5 miljoen euro redden van de ondergang.

Het tekort is ontstaan nadat er een nieuw schoolgebouw was neergezet. Volgens de Urker politiek had de school toen al een fors exploitatietekort. Dat zou vooral komen vanwege het doorbetalen van oud-personeelsleden.

De politieke partijen zijn overigens wel opgelucht dat de visserijschool is gered. Andere fracties waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar of wilden nog niet reageren. Om 10:00 uur donderdagochtend geeft burgemeester Pieter van Maaren een toelichting op de reddingsactie voor het Berechja College.

reacties (16)

 • Ahmet

   

  JOngens, jongens rustig. NIet te hard schreeuwen, als jullie burgemeester het hoort, gaat hij aangifte doen hoor! Jammer dat in het nieuwbouwmagazine onze grote bolle vriend Ben V niet voorkwam. Had hij toch wel verdiend nu. Mooie nieuwe school gratisss!!

  reageer
 • Urker

   

  De intentieverklaring is o.a getekend door Ben Visser. Destijds de weghouden. Nu burgemeester van Scherpenzeel.

  reageer
 • Klaas

   

  Het falen is te danken aan het bestuur en dient voorzitter romkes eens goed in spiegel kijken wat voor wanbeleid hij heeft gevoerd. Zij blijven zoals het altijd gaat uit de wind terwijl ze als sinterklaas hebben gestrooid met geld. Dit geld betaald de hardwerkende burger weer. laten ze deze mensen eens goed aanpakken, het is om te huilen.

  reageer
 • Frenky

   

  Intentie verklaring? Wie heeft die ondertekend dan? En......onder verantwoording van wie?

  reageer
 • ik

   

  Wat een zooi weer, misschien moet de gemeente Urk zelf maar weer eens in de schoolbanken...Transparantie is ook een groot goed! Van wie is de grond en van wie het gebouw?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Urker

   

  Onder de intentieverklaring staat anders ook de handtekening van de weggepromoveerde wethouder Ben Visser. Deze zou en moest de 3e verdieping hebben met zijn op aannames gebaseerde vis kenniscentrum huurders (die allemaal hebben afgezegd). CU is mede schuldig.

  reageer
 • gemeenteraad

   

  ik denk niet dat de gemeenteraad voor details verantwoordelijk is, daar heb je toch een bestuur voor en een raad van toezicht?

  reageer
 • kees d.

   

  Het gemeente bestuur kan wijzen en verwijzen naar.... maar blijft zelf verantwoordelijk voor het onderwijs binnen hun gemeente en de controle hier op.

  reageer
 • Lub

   

  Ben benieuwd naar reactie van het CDA. Gaan ze mee met de twee dissidenten en hun verzinsels of gaan ze mee met de overige fracties?

  reageer
 • js

   

  juist! college neem je verantwoordelijk heid plus je baas..

  reageer
 • Jurie Fed

   

  Anja heeft gelijk. Bestuur van Berechja heeft gefaald. Maar ook het ministerie waar de school onder valt is nalatig. Alle lof voor de gemeente die uiteindelijk Berechja van de afgrond heeft gered.

  reageer
 • Knielus

   

  Juist!! en dit is niet het enige wat de gemeente geld heeft gekost onder het toenmalige bestuur van de CU wethouder. Het volgende word de Botterschuur.

  reageer
 • KC

   

  Heeft het college boter op zijn hoofd? Weer andere de schuld geven, net zo als de 3 leden van de SGP die zelfs door de SGP wethouder werden afgeserveerd. Schandalige houding.

  reageer
 • GWU

   

  Het zou best kunnen zijn dat het bestuur heeft zitten slapen. Maar het Nederlandse onderwijs is voor 100% financieel afhankelijk van de overheid, in dit geval van de gemeente Urk. Kortom: elke foute beslissing van het schoolbestuur is geaccordeerd door het gemeentebestuur van Urk. Het kan toch niet zo zijn dat de politiek nu die verantwoordelijkheid uit de weg gaat?? De politieke bestuurders van Urk zijn uiteindelijk politiek eindverantwoordelijk voor de ontstane situatie. Het rapport houdt die bestuurders behoorlijk uit de wind. En nu maar hopen dat Jan Hakvoort en Willard Woord dit staaltje opportunisme boven tafel brengen. De verantwoordelijk wethouder, of de toenmalige bestuurders die er nog steeds zitten, zouden de eer aan zichzelf moeten houden. Slotvraag: Wat is er trouwens erger? Lekken van 250 A4tjes, of lekken van 2,5 miljoen gemeenschapsgeld?

  reageer
 • Jannie

   

  Alles overziende zijn de problemen het gevolg van wanbeleid van het Berechja zelf. Wie zat daar dan in het bestuur??

  reageer
 • Gerry

   

  Het naar elkaar wijzen is begonnen. Enige vorm van zelfreflectie zou niet verkeerd zijn. De betreffende raadsfracties falen in het uitoefenen van hun controlerende taak. Slikken alles van het college voor zoete koek, in plaats van hun falende eigen college aanpakken. CU houdt de hand boven het hoofd van hun oud-wethouder Ben Visser, die wijzen natuurlijk het hardst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert