LED-verlichting in straatlantaarns

LELYSTAD
De huidige straatverlichting in Lelystad wordt vervangen door LED-lampen.

Burgemeester en wethouders geven daarmee gehoor aan een motie van de gemeenteraad, om zo snel mogelijk te beginnen met de vervanging van de straatverlichting. Het gaat om een proef, die een besparing op kosten en energie moet opleveren.

In eerste instantie worden 300 lampen bij de Larserdreef en de Oostranddreef met LED-lampen uitgerust. Daarna worden nog eens 450 armaturen vervangen op andere dreven rond het centrum.

reacties (20)

 • .\/\/.

   

  Dat jij bleek voor ongezond houdt heeft meer met overmatig zonnebankgebruik te maken. Verlichting moet functioneel zijn, en als het vene kan energiezuinig. De straat is geen huiskamer. Je klaagt toch ook niet over de design van de lantatenpalen?

  reageer
 • Willem

   

  Vandaag en gisteren waren ze bij ons in Almere de gehele kappen incl led verlichting aan het vervangen het valt mij niet tegen ziet er best goed uit .

  reageer
 • Greetje

   

  Verhuis dan gewoon!!!

  reageer
 • Freek

   

  Maartje heeft heel verstand van kleuren hoor.

  reageer
 • mm

   

  inderdaad functioneel is belangrijk. daarbij is dat kille licht slecht voor de hangjeugd. En dan op dat verhaal Eindhoven dat is in samenwerking met de bedrijven,vanwege het kostenplaatje en ja is wel mooi kan ook van kleur veranderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • avd

   

  prima idee. Maar experimenteer eerst met kleuren enz, zodat, inderdaad, de burgers er ook een goed gevoel bij hebben. Niet klakkeloos vervangen.....

  reageer
 • maan

   

  Gaat het hier nu over Almere of Lelystad? Volgens mij gaat het artikel over ledverlichting in Lelystad, maar bijna alle reacties gaan over Almere. Echt typisch Almeers om alle aandacht te trekken!!

  reageer
 • Koos W.

   

  Volgens mij worden eerst alleen de lantarenpalen aan de dreven voorzien van LED lampen. Wellicht handig als deze functioneel zijn. Daarna kan worden gekeken of dit ook handig is voor in de woonwijken. Er staat dat het een proef is, dus dat er altijd voor de woonwijken andere keuzes gemaakt kunnen worden. Uiteraard is energie besparing een belangrijk punt. Wat dat betreft dus een goede keuze.

  reageer
 • Fam De Vries

   

  Hier in de buurt, Karveel in Lelystad is bijna 1 jaar nu een led proef. De ervaringen hier zijn dat de lichtopbrengst prima is maar dat er inderdaad een doods en ijzig licht uit de led lampen komt. Dit genereert zeker geen veiliger gevoel, wel een gevoel van onbehagen. Ik vertrouw er op dat de gemeente Lelystad hiervan leert en de juiste beslissing neemt.

  reageer
 • Jee

   

  Koud en kil, het moet functioneel! Hey "koude en kille" witte licht maakt het veel veiliger op straat, zowel de verkeersveiligheid als de algemene veiligheid. Lijkt mij belangrijker dan een sfeertje in de straat. En ja ik vind dat je klaagt, het is nooit goed voor iedereen dus daarom worden er keuzes gemaakt waar niet iedereen zich in kan vinden. Hou je bezig met belangrijke zaken

  reageer
 • MAARTJE

   

  wie bent u om te bepalen dat ik klaag en zeur. En wie bent u om te bepalen wat er moet gaan gebeuren? Ik probeer de gemeente alleen te wijzen op het feit dat er met een koude en kille verlichting een koude en kille sfeer ontstaat. Als ik naar 's avonds baar buiten kijk vanuit mijn keuken in de Almeerse Stedenwijk zie ik met de nieuwe ledverlichting een ijzige, kil verlichte ongezellige straat, waar iedereen er ongezond bleek uitziet. Ik vind dat jammer en vreselijk

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, ik ben niet van de gemeente Almere. Ik ben van mezelf, en ik heb niks met al dat geklaag om het geklaag. Hier te breed, daar te kort...het is niet goed of het deugt niet. De straat is geen huiskamer! De eisen zijn toch eenvoudig: goede lichtopbrengst, en zo goedkoop mogelijk (aanschafprijs t.o.v. energieverbruik.

  reageer
 • Bas

   

  Tsja vast iemand van de Gemeente Almere. Ik stoor mij ook aan het onleefbare witte licht. Afschuwelijk kil hier in de Stedenwijk

  reageer
 • pzaal

   

  Goede zaak op weg naar de Toekomst.

  reageer
 • MKM

   

  Ik zou zeggen: Neem het zekere voor het onzekere. Wacht niet af, maar deel deze kennis met B&W.

  reageer
 • willeMstad

   

  Hier in de muziekwijk Almere een tijdje die Led-verlichting met 'koude' uitstraling, maar de lichtopbrengst naar beneden/straat (dus niet ergens in het luchtledige zoals normale lampen) is meer dan prima. Het gevolg daarvan is inderdaad ,dat ik regelmatig auto's zonder verlichting zie rijden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Allemaal getut. Het moet functioneel zijn.

  reageer
 • MAARTJE

   

  LED is goed, maar men maakt vaak de verkeerde keuzes. Er is warm LED licht (tot 3000K), maar helaas ook keihard, naar en KIL SPIERWIT LED licht. (4000K) Helaas maken gemeentes telkens weer de verkeerde keuzes en worden straten ineens sfeerloos, onleefbaar, kil, koud en naargeestig. Een stad met de verkeerde wit kleur keuze LED is Almere. Een stad die het goed doet is Eindhoven. Hopelijk is de gemeente Lelystad zo slim om hiermee rekening te houden en geen LED lampen met een hogere warmtewaarde dan 3000K te gebruiken. We moeten afwachten.

  reageer
 • Marc

   

  Top dan is er zoveel licht heb je geen koplampen meer nodig

  reageer
 • oost

   

  vreselijk irritant die ledverlichting. Ik heb al een vuilniszak om de lantaarnpaal heen gedaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert