Weer tegenslag voor OMALA

FLEVOLAND
De provincie wil geen subsidie geven aan een plan van het bedrijf OMALA om een duurzaam industrieterrein te ontwikkelen in de buurt van vliegveld Lelystad. Het subsidieverzoek van 1,4 miljoen euro is afgewezen. Het bedrijventerrein is niet op tijd klaar, omdat er nog altijd geen duidelijkheid is of er een groot vliegveld komt. Ook twijfelt de provincie of het wel zinvol is om een groen en duurzaam industrieterrein aan te leggen.

OMALA is in 2009 opgericht door de gemeenten Lelystad en Almere en de provincie. Het doel was om bij het vliegveld een bedrijventerrein te ontwikkelen en met de grondverkoop geld te verdienen. Tot nu toe is er geen grond verkocht en zijn er alleen kosten gemaakt.

OMALA probeert nu op andere manieren om het industrieterrein aantrekkelijk te maken. Er is een energiemaatschappij opgericht die goedkoop stroom inkoopt voor toekomstige bedrijven. En met de subsidie die nu is afgewezen was het de bedoeling om het gebied milieuvriendelijk te maken, hetgeen had moeten dienen als lokkertje voor bedrijven.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  De politiek heeft OMALA tot nu toe altijd gesteund, PVV incluis. Nu het niet meer zeker is dat de uitbreiding van het vliegveld er komt kijkt me achterom, en ziet de financiële schade aankomen. En dan doet men ineens kritisch omdat dat nu te pas komt.

  reageer
 • Freek

   

  Precies, dus de stekker eruit.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Het zit echt zwaar tegen met het milieubesef van de huidige generatie politici. Zelf had ik 20.000 euro subisidie aangevraagd om mijn achtertuintje opnieuw aan te leggen met CO2-neutrale beplanting en duurzame tuinmeubels van oud steigerhout en wat energiebesparende LED tuin- en gevelverlichting. Nul op het rekest gekregen!

  reageer
 • Ondernemer

   

  Werkelijk zot waar allemaal belastinggeld in wordt gepompt door overheden. Ambtenaren en politici die doen wat ondernemers laten. Dat kost altijd geld. Zie ook de wellerwaard.

  reageer
 • Jos '56

   

  Zullen ze toch eerst grond moeten verkopen aan bedrijven die zich er eventueel zouden willen vestigen. Die bedrijven kijken eerst de kat uit de boom met wat het moet gaan worden met het vliegveld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ABS

   

  Heeft OMALA nou nog niet genoeg gemeenschapsgeld verspilt? Wanneer grijpt de politiek nou eens in en heft dat prestigeobject op?

  reageer
 • piet

   

  niet alleen jongeren. ook ouderen mensen.

  reageer
 • Komop

   

  Komop met dat industrieterrein!! Er zijn zoveel jongeren die gillen om werk hier.!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert