Raad tegen uitbaten horeca Koploper door Sportbedrijf

LELYSTAD
Een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad wil niet dat het Sportbedrijf de horeca in sportcentrum De Koploper zelf gaat uitbaten. Een collegevoorstel met die strekking kan nauwelijks op steun rekenen,

Het Sportbedrijf wil een speciale bv in het leven roepen om belangenverstrengeling te voorkomen. Maar volgens Luc Baaten van de Inwonerspartij moet elke vorm van oneerlijke concurrentie vermeden worden.

Veel partijen vinden het geen kerntaak van een uitvoerende organisatie, waar de gemeente honderd procent eigenaar van is. Ze vinden dat het Sportbedrijf met de huidige exploitant HSL tot een vergelijk moet komen, of een andere ondernemer moet vinden. Dinsdag neemt de raad een besluit.

reacties (13)

 • Vroege Vogel Willy

   

  Al jaren tevreden met HSL. Vriendelijk personeel altijd bereid om ons van ons van dienst te zijn. Bedankt...!!!

  reageer
 • Vroege vogel loek

   

  Wij zijn geweldig tevreden met de ondernemer die het tot nu heeft gedaan. Compliment en bedankt Vrijdags om 8 uur open voor een man of 20 man koffie thee Laat de koploper zich maar bezighouden met het zwembad en dat het bad in goede conditie blijft. Dat was del laatste tijd een probleem

  reageer
 • Inwoner van Lelystad

   

  Meer bezoekers in de koploper wil niet zeggen dat er meer besteed wordt in het restaurant. Veel meer mensen nemen eten en drinken mee zodat er geen enkele besteding plaats vind binnen de Horeca. Hetzelfde zie je gebeuren binnen pretparken etc. Het blijft natuurlijk gewoon Lelystad.

  reageer
 • Anoniem

   

  Die gaat toch wel omhoog, ze moeten toch ergens de pacht vandaan halen.

  reageer
 • Klimmer

   

  Helemaal mee eens.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hsl Niet

   

  Pacht moet omhoog meer bezoekers en dus meer huur.

  reageer
 • Rinus

   

  Lagere pacht, dan gaat de prijs van het zwemkaartje omhoog.

  reageer
 • Edwin

   

  Helemaal eens!

  reageer
 • Johan

   

  "Zwemmer" in geld? natuurlijk iemand doet het als ondernemer slecht en dan moet je de pacht verlagen.... Jaar op jaar komen er meer bezoekers naar het sportcentrum en dan is nu de pacht te hoog? HSL moet hand in eigen boezem steken als sporter erger ik mij groen en geel aan de lakse houding van HSL ik vraag me echt af of ze er wel iets van willen maken... Voor een dubbeltje wil iedereen wel op de eerste rang!

  reageer
 • Hsl Niet

   

  HSL is zeker niet de oplossing in deze. Hsl probeert nu via de media zijn huur omlaag te krijgen. De klusjes die ze voor de gemeente doen die wel genoeg opleveren hoor je ze niet over, maar zodra het niet genoeg oplevert gaan ze proberen de winst omhoog te krikken door dit soort berichten.

  reageer
 • jelai

   

  uiteraard geen exploitatie door het sportbedrijf in welke hoedanigheid dan ook. de gemeenteraad wil toch op geen enkele wijze een gesubsidieerde horeca gelegenheid uit laten baten? Dat gebeurt wel als het sportbedrijf dit mag doen. Oneerlijke concurrentie waar geen enkele ondernemer tegen op kan.

  reageer
 • Kees

   

  Als het sportbedrijf dit zelf gaat doen is het wachten op het eerste verzoek om het tekort aan te vullen. De huidige uitbater stopt er niet voor niets mee.

  reageer
 • zwemmer

   

  Laat het Sportbedrijf bij zijn leest blijven : SPORT! Raad geef als toezichthouder/aandeelhouder het Sportbedrijf in de horeca geen kans (oneerlijke concurrentie, geen burgerparticipatie) maar geef de huidige ondernemer tegen een lagere pachtprijs opnieuw de kans.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert