Huurder asbestpand machteloos na brand

EMMELOORD
Mischa Bauman van het autobedrijf Speedon in Emmeloord voelt zich machteloos na de brand ruim anderhalve maand geleden.

Bauman mag het gehuurde gebouw aan de Produktieweg niet in omdat pandeigenaar Dieselservice nog niet heeft besloten of het door brand verwoeste gebouw gesaneerd wordt. Zolang die beslissing niet genomen wordt ligt het bedrijf stil en zitten de vijf personeelsleden van Speedon thuis.

Vanwege de asbest in het pand mag niemand bij de 40 oldtimers komen die binnen staan. Ook verzekeringsmaatschappijen kunnen de schade niet opnemen. Sommige klassieke auto's zijn niet door brand verwoest, maar staan nu wel te verroesten.

reacties (13)

 • iemand

   

  alleen de auto's die buiten stonden en asbest vrij verklaard waren zijn weg gehaald, die niet asbest vrij zijn verklaard staan nog biten, en binnen is niks weg gehaald.

  reageer
 • fer

   

  Ongeacht wie er oorzaak is van de brand is de verhuurder cq pandeigenaar altijd verantwoordelijk voor saneren en vervolgschade als er asbest vrijkomt. Daarover is genoeg jurisprudentie inmiddels. Daarnaast is er nog de kwestie volksgezondheid, blijkbaar is dat niet zo belangrijk als je ziet hoe dit loopt en de gemeente het er ook maar bij laat zitten. Dit is een vreselijke toestand voor iedereen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Lees even de post van hans. Uiteindelijk kun je alleen verantwoordelijk worden gesteld voor schade waarvoor je direct of indirect schuld aan hebt. Dus ik snap wel dat Dieselservice nog maar even wacht. Of jij moet het even voorschieten?

  reageer
 • Carry

   

  Dieselservice niet saneren? Pardon die is eigenaar valt onder de opstal verzekering dus die moet wel degelijk de sanering betalen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Klopt maar Salvage is erg voorzichtig als het om asbest gaat

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Wat een soap dit... er staan daar binnen voldoende auto's/spullen die in elk geval gered kunnen worden, al komt het maar in een veilige opslag te staan zodat de eigenaren de spullen weer (relatief) onbeschadigd kunnen ophalen als alles is afgewikkeld met de verzekering. Als verzekerde heb je de plicht om de ontstane schade te beperken of niet verder op te laten lopen, dat zal voor een verzekerings maatschappij toch ook gelden lijkt mij...

  reageer
 • Swiebertje

   

  Erg kort door de bocht. Met dit soort akkefietjes gaan verzekeraars echt niet zomaar over tot betaling. Is de brand bijvoorbeeld niet ontstaan door nalatigheid van de huurder? Om maar wat te noemen? Er vonden daar natuurlijk wel las en slijpactiviteiten plaats. Kortom, hoe vervelend ook, de beste man moet toch echt nog even geduld hebben. Ik kan me ook voorstellen dat Dieselservice niet even het saneren voorschiet want dat zijn aanzienlijke bedragen en als achteraf blijkt dat jij als verhuurder niet aansprakelijk bent moet je nog maar zien of je dat hele bedrag weer terug krijgt. Als het goed is is de huurder wel weer verzekerd voor de schade die zijn onderneming en klanten lijden.

  reageer
 • Carry

   

  Schade die hierdoor ontstaat verhalen op de verhuurder. Die is hiervoor aansprakelijk. Moeten ze maar repareren. Zijn ze voor verzekerd lijkt me.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Zal ook wel verzekeringskwestie zijn. Kwestie van veel geduld vrees ik...

  reageer
 • belangstellende

   

  ik heb begrepen dat in iedergeval een deel van de auto's er uitgereden kon worden om verdere schade aan auto's te voorkomen .waarom gebeurt dat dan niet.

  reageer
 • Roelof

   

  Het loopt niet los omtrent de roest. Een boel onderdelen waren nog onbehandeld. Je ziet je auto gewoon wegrotten, laat je gewone auto maar eens met de ramen en deuren open staan voor 6 weken. Het is belachelijk dat er niks met het pand word gedaan.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Voor zover er asbestdeeltjes vrij zijn blijven die echt niet liggen. Die zijn nu al in Drenthe aangekomen. Het gaat gewoon om in platen gebonden asbest die om formele redenen nu wel weg zouden moeten maar er anders nog jaren hadden kunnen zitten. Overigens zla de roest na 6 weken ook wel los lopen.

  reageer
 • RL

   

  Bizar...storm van vandaag zorgt dat de asbest weer op straat ligt. Hoe krom is dit alles?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert