Wijkteams brengen zorg in kaart

FLEVOLAND
In de hele provincie zijn Sociale Wijkteams op pad. Die moeten voor de jaarwisseling in kaart brengen hoeveel zorg mensen nodig hebben. De Sociale Wijkteams zijn in het leven geroepen vanwege de transitie, de overheveling van zorgtaken van het Rijk naar de gemeenten.

De samenstelling en de bevoegdheden van de Sociale Wijkteams verschillen per gemeente. Maar de kern blijft hetzelfde; diverse organisaties en instellingen laten samenwerken om de zorg efficiënter te maken.

Omdat cliënten veel over hun privéleven moeten vertellen, vragen veel mensen zich af of hun privacy gewaarborgd is. Volgens de gemeenten is dat wel het geval. Eind dit jaar moeten de meeste keukentafelgesprekken afgerond zijn.

reacties (2)

 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Kijk maar naar het artikel over Merel de Vries hoe het mis kan gaan. Maar er zijn daar ook reacties over Lelystad. Daar is het ook mis gegaan. Met "dank" aan de wijkteams.

  reageer
 • Carry

   

  Sociale wijkteams heb ze nog niet gezien. Maar vind het ook onzin. Hebben die mensen er wel verstand van of ervaring mee. Zie je bij de gemeentes ook mensen die geen benul ervan hebben beslissen over zorgvraag. Laten ze mensen uit de praktijk vragen die weten waar ze over praten en wat er nodig is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert