Geen steun voor bewapende BOA's

ALMERE
Er lijkt in de Almeerse politiek geen brede steun te zijn voor het plan van VVD en PVV om Buitengewoon Opsporings Ambtenaren te bewapenen. Dat bleek donderdagavond tijdens de politieke markt.

De twee partijen willen de zogeheten BOA's die zich met de jeugd bezighouden bewapenen met een wapenstok en pepperspray, zodat ze zich veiliger kunnen voelen. De ambtenaren zouden steeds vaker geconfronteerd worden met gewelddadige jongeren.

De meeste partijen vrezen escalatie van geweld als BOA's met wapens gaan rondlopen. Het recht van het gebruik van wapens moet alleen bij de politie blijven. Eerder liet burgemeester Jorritsma van Almere al weten niets in het plan te zien. Volgende week donderdag wordt er verder gesproken over het voorstel.

reacties (4)

 • Andrea

   

  Jammer weer....maar niet vreemd

  reageer
 • Joost

   

  In principe zijn wapenstok en pepperspray lichte verdediging wapens en zou zeker bij handhaving thuis horen. Echter is dit juridisch veel werk om bij wet dit vast te leggen en natuurlijk ook de wapen trainingen kosten tijd en geld. Ik denk dat het een centen kwestie is. Een goedkope oplossing is een directe lijn (C2000) met de meldkamer van politie zodat als er een incident zich voordoet er direct hulp gestuurd kan worden. Handhaving doet goed werk ook al word dit getypeerd als 'burgertje pesten' maar mensen beseffen niet dat politie en handhaving ervoor zorgen dat jij en ik gewoon over straat kunnen zonder dat het recht van de sterkste geld. Mensen zijn gewoon verschrikkelijk verwend en arrogant met hun mening.

  reageer
 • Henk

   

  Bijzonder. Handhaving in Amsterdam heeft wel de beschikking over deze geweldsmiddelen.

  reageer
 • Linda

   

  Het scheelt natuurlijk wanneer je persoonlijke beveiliging wel voorzien van het nodige.. Jeugd loopt veelal met steekwapens en de beveiliging mag het met praten oplossen.. Zucht

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert