PVV: College had raad eerder moeten informeren

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders in Almere had de gemeenteraad eerder moeten informeren dat het contract met Ymere op losse schroeven zou komen te staan. Dat vindt de PVV, de grootste partij in de gemeenteraad van Almere.

De gemeente en woningbouwvereniging Ymere tekenden in 2011 een contract waarin zij hebben afgesproken dat Ymere 2.900 woningen zou bouwen in de nieuwbouwwijk Nobelhorst. Door onder meer de crisis op de woningmarkt kan Ymere de gemaakte afspraken niet volledig nakomen. De woningbouwvereniging wil slechts duizend huizen neerzetten.

De ontstane situatie heeft financiële gevolgen voor de gemeente. Volgens PVV-raadslid Chris Jansen had het college het initiatief moeten nemen om dit onderwerp met de gemeenteraad te bespreken. Dan hadden gemeenteraadsleden tijd gehad om mee te denken over mogelijke oplossingen. Wethouder Henk Mulder zegt dat hij twee keer gemeld heeft dat het contract met Ymere onder druk zou komen te staan.

De financiële gevolgen voor de gemeente Almere staan in geheime stukken maar volgens de PVV gaat het om miljoenen. Wethouder Mulder ontkent dat. Volgende week praat de gemeenteraad verder over dit onderwerp.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert