Saturgayclub zegt optreden omstreden Robbie Hasselt af

ALMERE • Vr 12 december 2014 | 19:08 • Vrijdag 12 december 2014 | 19:08
Het Almeerse homocafé Saturgayclub aan de Grote Markt heeft een optreden van de omstreden Robbie Hasselt zaterdagavond afgezegd. De eigenaren werden volgens hun Facebook-pagina met de dood bedreigd.

Robbie Hasselt filmde in samenwerking met omroep PowNed de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes. In de opnames maakte Hoes seksuele toespelingen. De kwestie werd in de gemeenteraad van Maastricht hoog opgenomen. Hoes besloot daarop zijn ontslag in te dienen. Hij blijft nog wel aan zolang er nog geen nieuwe burgemeester is aangesteld.

Saturgayclub had Robbie Hasselt direct na de publicaties vorige week gevraagd om zaterdagavond plaatjes te komen draaien. De club komt daar gezien de grote hoeveelheid negatieve reacties op terug: "We willen niemand (...) kwetsen en uit respect voor onze gasten hebben we het optreden geannuleerd", aldus de verklaring van Saturgayclub op Facebook.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel