Varkenshouder krijgt beroepsverbod in Duitsland

CREIL
Varkenshouder Adriaan Straathof, die ook een varkensbedrijf heeft aan het Zuidermeerpad in Creil, heeft een beroepsverbod gekregen in Duitsland.Dat meldt de NOS. Hij mag van de deelstaat Saksen-Anhalt geen varkens meer houden en moet zijn bedrijven daarom sluiten of verkopen.

Hij ligt in het buurland onder vuur vanwege slechte omstandigheden in zijn megastallen. Het Duitse weekblad Stern publiceerde schokkende beelden van bloedende en dode biggen in de stallen. Ook is er een big te zien die door een werknemer wordt doodgeslagen. De varkenshouder weigert zijn stallen te sluiten en is in beroep gegaan.

Tot de zaak dient, mag het bedrijf gewoon doorgaan. Er zijn geen aanwijzingen dat er dieren worden verwaarloosd in Creil.

reacties (17)

 • Opa Schoonenberg

   

  Zoals gezegd, veeboer weet precies hoe het moet. Het maakt voor hem niet uit dat ik al sinds de vorige eeuw biologisch vlees koop. Zolang hij maar een excuus heeft om zijn beesten vol te pompen met krachtvoer of andere chemische troep. De anderen zijn daar schuldig aan, niet hij.

  reageer
 • Anoniemius Frietikus

   

  Bewezen opzettelijke dierenmishandeling zou maar tot 1 ding moeten leiden en dat is zonder meer sluiten en uitsluiten van deze ondernemer zijn fokkerij of dat nu hier in de polder is of in duitsland. Maar ja,als een tandarts gewoon zijn gang kan gaan.. dan hoeft deze meneer zich niet druk te maken.

  reageer
 • Marieke

   

  Helemaal mee eens! Zieke verrotte geesten die dieren zo laten lijden/ mishandelen! Kon het filmpje gewoon niet afkijken. Schandalig!!

  reageer
 • Barbara

   

  @veeboer.Laten we beginnen bij het begin. Als je een beroep kiest waar je bewust een gezond levend dier inzet om het naar jouw pijpen te laten dansen en dan de smoes gebruikt dat het je dagelijks brood oplevert, dan vind ik die keuze niet helemaal kosher.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Maar ja, Europa is voor de meeste mensen iets dat zo snel mogelijk afgeschaft moet worden. Het is dus kiezen of delen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tom

   

  @veeboer Het is van beide kanten hypokriet: consumenten willen inderdaad vaak zo goedkoop mogelijk, producenten willen maximalisatie van hun winst. Maar maximilisatie van winst kan ook met duurdere producten (== consument denkt dat de kwaliteit hoger is). Anders zouden we allemaal in een Fiat Panda rijden..... :)

  reageer
 • veeboer

   

  ps ik hou wel van dieren, je kunt er niet nee werken als je er niets om geeft! jij hebt toch ook lol in je werk?

  reageer
 • veeboer

   

  nee, volgens mij zie ik het goed, die beesten worden gefokt om uiteindelijk bij JOU/JULLIE zo goedkoop mogelijk op het bord te komen. stop JIJ/ JULLIE met vlees eten dan worden die dieren niet meer gefokt, " marktwerking." die dieren worden niet geboren voor de lol, maar om brood op de plank te krijgen.

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  We zien het dus helemaal verkeerd. Deze man schept dierlijk leven, daar moesten ze blij om zijn. Ik sta werkelijk perplex van veeboers logica. Hij heeft vast een hekel aan zijn beesten omdat ze zoveel voer van hem opvreten denk ik dan.

  reageer
 • Barbara

   

  @ De oude wielrennert, ik lees toch dat de dieren van hun mishandelaar moeten worden bevrijd? Geen rechter zal de man straks voor de "aardigheid" gaan prijzen om zijn wanbeleid..

  reageer
 • Barbara

   

  Noem je dat een leven @veeboer? Volgespoten worden met groeimiddelen om als plofvarkentje je bord mee te versieren?

  reageer
 • ron

   

  de man kan wel eigenaar zijn maar werkt hij op beide locaties ? (voordat we weer meten verkeerde conclusies trekken) in het ene geval is het wel zo logisch dat hij de stal niet wil sluiten maar moeten er andere mensen op dat bedrijf komen

  reageer
 • Guderian

   

  Dierenmishandelaars moeten Europees worden aangepakt. In Duitsland dicht, ook in Nederland dicht.

  reageer
 • De oude wielrennert

   

  Er worden helemaal geen beesten bevrijd. En zonder deze fokbedrijven zouden de beesten helemaal niet bestaan. Of denkt iemand dat mensen tienduizenden dieren voor de aardigheid zal houden?

  reageer
 • veeboer

   

  anders hadden ze niet eens geleefd! je fokt ze toch om iets te verdienen, of zie ik dit weer helemaal fout?

  reageer
 • Barbara

   

  Hopelijk kunnen de varkens die hier bevrijd worden van hun misselijk makende vleesindustrieel het elders iets beter treffen. Wel is het zo dat varkens die in vrijheid leven tien tot vijftien jaar oud kunnen worden. In de varkensindustrie worden de meeste varkens niet ouder dan zes maanden. Deze varkens zijn zo doorgefokt dat ze, als ze langer dan zes maanden leven, lichamelijke klachten krijgen en ziek worden. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het dragen van hun eigen gewicht. Dit komt omdat ze zijn "gemaakt" om na zes maanden zoveel mogelijk vlees op te brengen en daar dus vroegtijdig voor moeten worden gedood..

  reageer
 • S. de Liefde

   

  Of de dieren in Creil nu wel of niet verwaarloosd worden: als het inderdaad klopt wat wordt geschreven over deze man, dan lijkt me een algeheel beroepsverbod op z'n plaats. En uiteraard geldt dit voor alle mensen die dieren onnodig laten lijden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert