Nieuwe ouderenpartij na ruzie bij 50PLUS

FLEVOLAND • Za 13 december 2014 | 21:33 • Zaterdag 13 december 2014 | 21:33
Ruzie binnen 50PLUS Flevoland heeft voor een scheuring van de partij gezorgd. Een deel van de leden is zaterdag tijdens een ledenvergadering overgestapt naar OPA Flevoland.

Deze nieuwe partij is opgericht door voormalig 50PLUS-secretaris Johan de Leeuw. Hij brak onlangs met de ouderenpartij. OPA Flevoland wil ook meedoen aan de komende Statenverkiezingen.

Enig statenlid van 50PLUS, Erik Boshuijzen heeft besloten bij de partij te blijven, maar hij is niet te spreken over zijn plek op de kandidatenlijst. Boshuijzen stond op plek 3 bij de voorlopige lijst maar zijn partijleden stemden hem naar de 5de plaats.

Boshuizen baalt als een stekker en zegt dat dit het gevolg is van het geruzie binnen de partij. Hij wordt op de lijst gepasseerd door Gerben Laagland en Lydia van Geloven. De lijsttrekker bij de komende Provinciale Statenverkiezingen is Wout Jansen. De oud-wethouder van Lelystad was door de plaatsingscommissie van 50PLUS bovenaan gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel