Nieuwe ouderenpartij na ruzie bij 50PLUS

FLEVOLAND
Ruzie binnen 50PLUS Flevoland heeft voor een scheuring van de partij gezorgd. Een deel van de leden is zaterdag tijdens een ledenvergadering overgestapt naar OPA Flevoland.

Deze nieuwe partij is opgericht door voormalig 50PLUS-secretaris Johan de Leeuw. Hij brak onlangs met de ouderenpartij. OPA Flevoland wil ook meedoen aan de komende Statenverkiezingen.

Enig statenlid van 50PLUS, Erik Boshuijzen heeft besloten bij de partij te blijven, maar hij is niet te spreken over zijn plek op de kandidatenlijst. Boshuijzen stond op plek 3 bij de voorlopige lijst maar zijn partijleden stemden hem naar de 5de plaats.

Boshuizen baalt als een stekker en zegt dat dit het gevolg is van het geruzie binnen de partij. Hij wordt op de lijst gepasseerd door Gerben Laagland en Lydia van Geloven. De lijsttrekker bij de komende Provinciale Statenverkiezingen is Wout Jansen. De oud-wethouder van Lelystad was door de plaatsingscommissie van 50PLUS bovenaan gezet.

reacties (27)

 • Barbara

   

  Helemaal eens. De bejaardenclubs zouden een punt kunnen maken als zij zich wilden richten op de jongeren...

  reageer
 • Dennis

   

  Politiek! Het wordt tijd dat daar es vers, jong bloed binnenkomt ipv. Allerlei zichzelf-heel wat vindende, ruziende, te veel tijd hebbende, in een vrinden-netwerkzittende bejaarden met te veel tijd en te weinig talent voor besturen. Ik krijg altijd zo'n rare smaak bij de seniore-medemens... Volgens veel media moeten allemaal zielig zijn, ver onder het bestaansminimum zitten en hebben ze, ja zoals vroeger veel voor elkaar over! Ik zie oma's met rollatoren tegen mijn achillespezen tikken dat ik opzij moet, patsbakken die ik niet kan betalen met deze leeftijdscategorie, ruziemakende amateurpolitici met een woorden boek waar alleen het woord "ik" in staat en een grijze generatie die het in de wereldgeschiedenis de rijkste senioren in Nederland ooit zijn! Tijd voor nieuw bloed, en het opdoeken van deze bejaardenspliterpartijtjes met vergrijsde haantjes

  reageer
 • Een fan

   

  In dit soort gevallen wordt je altijd overreden door een mestkar met een gefrustreerde koetsier en nooit door de gouden koets

  reageer
 • ingewijde

   

  Boshuijzen dacht Wout te slim af te zijn door met hem af te spreken dat als hij op 1 kwam en Wout op 2 dat Boshuijzen tijdens de rit het stokje aan Wout zou overdragen. Deed hij eerder met Renzema. Nu heeft Wout Boshuizen bij de neus door met zijn familie en aanhang de vergadering zo te sturen dat Boshuijzen is uitgeschakeld. Kijk, dat is nu de manier waarop de top van 50Plus opereerd. Dat heet????

  reageer
 • kiezer

   

  De meneer Laagland ( ex PVV-er) zat in de Staten en zondigde zich af. Daarna probeerde hij via infiltratie bij de Inwonerspartij te komen hetgeen hem met hulp van WJ lukte, maar kwam niet in raad doordat een andere op de lijst en lager geplaatst met voorkeursstemmen zijn beoogde zetel innam. Nu probeert hij wederom op het provinciale politieke toneel te verschijnen met hulp van zijn vroegere ex IPL-partijgenoot WJ. Wat een kiezersbedrog en dat al voor de verkiezingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kiezer

   

  Op de foto zie ik dat ook partij LEUC vertegenwoordigt wordt tijdens de vergadering door ene mevrouw van de Watering (gemeenteraadslid Lelystad en huisgenoot van WJ).

  reageer
 • kiezer

   

  Met Wout wordt de kiezer koud. Eerst bij de Inwonerspartij, 50 + en PVV binnen halen, dan de boel laten ontploffen. Vervolgens via huiselijke kring wederom infiltreren in de Inwonerspartij en dan wederom de boel bewust laten ontploffen via LEUC. Dan nu wederom het kunststukje zich in de provinciale politiek wurmen bij 50 Plus en wederom oude bekenden, o.a. een ex-PVV-er binnenhalen. Alle partijtjes, van deze lijsttrekker staan op de afgrond en vallen om.

  reageer
 • markpb

   

  maar hoe verder dan? heb beide partijen aan het woord gezien, en helaas ik moeten geen van de heren stralen het uit dat ze het vertrouwen van de leden waardig zijn.

  reageer
 • Opoe Tet

   

  Wij kennen hier toch geen districtenstelsel?

  reageer
 • ingewijde

   

  @markpb niet alles draait om ego. De een heeft gewoon meer principes dan de ander. Sommigen maakt het niets uit wat het verhaal is als ze maar een bijbaantje hebben en anderen menen wat ze zeggen. Dat is hier de kwestie. Principes tegen ego en pluchzitten.

  reageer
 • Observeerster

   

  Ja hoor ik zag ze zitten met hun nieuwe politieke verstand. Een aantal gefrustreerde oude buikige kerstmannetjes en oh ja ook nog een bij de inwonerspartij weggelopen kerstvrouwtje. Het kerstmannetje met de dikste buik was er overigens al twee keer eerder bij verschillende partijen uitgeknikkerd. Zielige frustratie ten top, teleurgesteld over hun plek op de kieslijst richten ze in arren moede maar een eigen partijtje op. Als dat de redding van Flevoland moet worden Sta ons dan alstublieft bij.

  reageer
 • markpb

   

  Blijft het feit dat mijn inzien het weer gaat zoals zo vaak bij dit soort organisatie. botsende ego's om te zien wie het belangrijkste is i.p.v. opkomen voor de belangen van de leden.

  reageer
 • ijgewijde

   

  @sjaan. Feiteliik onjuist. Hij brak en de partijtop maakte hem monddood. Wij leden mochten niet weten hoe het zit. Hou je bij de feiten ook als het niet leuk is.

  reageer
 • Sjaan

   

  Johan de Leeuw brak!!!!! hij is er gewoon uitgelazerd

  reageer
 • Wodan

   

  Hoe zou het in de andere provincies aan toe gaan? Dit zal niet alleen een lokaal onweersbui zijn.

  reageer
 • OPA de kerstman

   

  Hoi, hoi, hoi! afgelopen het gedol met krol,het sjansen met jansen en het grijze muizen met boshuisen. Nu is er een echte ankerplaats voor 50 plussers met nieuwe politiek verstand: OPAflevoland!!!!!

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Op naar de nul zetels. En we kunnen wel aannemen dat de secretaris gewoon het ledenbestand van 50plus gebruikt heeft voor zijn eigen partij. Waarom zijn dit soort ouderen allemaal van die dieven en egoïsten?

  reageer
 • Jury Roest

   

  Ik was als lid ook bij die vergadering, en ik vind het erg jammer en onterecht dat Erik Boshuijzen pas op nummer 5 van de lijst 50Plus voor de statenverkiezingen is gekomen. Het is ook onterecht voor de stad Almere, omdat deze als (met afstand) grootste stad van Flevoland zeker bij de top 2 had moeten worden geplaatst. Nu gaan de plaatsen 1 tot 3 alle naar kandidaten uit Lelystad, en dat is geen juiste afspiegeling van de provincie. Maar goed, nu is het vooruitkijken en zorgen voor een goede verkiezingsuitslag voor 50Plus. Voor Erik Boshuijzen hoop ik nog dat hij voldoende voorkeurstemmen weet te vergaren om alsnog in de staten van Flevoland te worden herkozen.

  reageer
 • Opa in de dop

   

  Ach, 50Plus heeft wel een heel krachtige lijst nu mits ik nog weet hoe de plekken verdeeld zijn maar ik dacht: #1-Pluchetijger Wout, #2-Lijm (tussen #1 en #3) Josephine en #3-Zeteldief Gerben. Ik vraag mij af hoe lang het duurt eer dit trio zich gaat afscheiden. Een van hen heeft ervaring. Misschien moet deze 'Opa (grootvader) in de dop' eens kijken wat OPA Flevoland heeft te bieden. Volgens mij in ieder geval meer dan 50Plus. Ach, ik ben maar een simpele kiezer.

  reageer
 • Kees

   

  Niet, puur eigen belang van meneertje Jansen

  reageer
 • Kees

   

  Grote opkomst, waren er 12 of 13 ouderen? Je ziet dat de betrokkenheid groot is bij de aanhangers van 50plus. Puur uit eigen belang.

  reageer
 • KC

   

  En zeker niet met een Wout Jansen op 1!

  reageer
 • Barbara

   

  Ze kunnen van deze 2 partijen beter 1 bridgeclubje maken..

  reageer
 • Sjors

   

  Dat 50+ en die ouderen offensief zijn toch stuk voor stuk oude penoze de eerste zie echt oprecht en eerlijk is moet nog worden geboren. Die Jan Nagel heeft een goothandeltje politieke partijtjes richt de een na de ander op en telkens belazeren zij elkaar. De Eindhovense topcrimineel mag gezellig in de kamer blijven zitten, die vervangen zieke staat op een zij spoor. Oude penoze mensen worden het nooit met elkaar eens, het gaat ze om haar eigen zakken te vullen.

  reageer
 • Caro

   

  Zielige vertoning. Op zo'n partij ga je als weldenkend mens toch op niet stemmen.

  reageer
 • Bezorgde 50-plusser

   

  Vertrouwen opgezegd, Dhr Wout Jansen zorgt voor d volgende scheuring. Misschien toch allemaal een beetje eigen belang en over lijken gaan. Tevens vriendje van de PVV ingelijfd.

  reageer
 • ABS

   

  Hoe geloofwaardig is een partij met Wout Jansen (ex-D'66, ex IPL) als lijsttrekker? Een windvaan veranderd minder snel van richting.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert