Brief naar Tweede Kamer om ''windmolenterreur''

CREIL
Herma Coumou uit Creil heeft zoveel last van het geluid van het nieuwe windmolenpark Noordoostpolder dat ze de hulp heeft ingeroepen van de gemeenteraad én de Tweede Kamer.

In een brief aan alle fractievoorzitters noemt Coumou de overlast zelfs terreur. Ze woont vlak bij het park aan de Noordermeerdijk dat in aanbouw is. Met de brief hoopt Coumou dat er meer aandacht komt voor haar klachten.

Haar huis staat te koop, maar volgens de inwoonster van Creil wil niemand het hebben. Ze heeft haar hoop gevestigd op een oproep van de Nederlandse vereniging van Omwonenden Windturbines. Deze organisatie wil dat omwonenden van windmolens binnen een straal van 750 meter uitgekocht worden. Het huis van Coumou staat op 650 meter van de turbines.

Maandag komt de brief aan de orde in de gemeenteraad van Noordoostpolder.

reacties (20)

 • Jetje

   

  Regelmatig komen wij bij mevrouw langs rijden en snap heel goed dat er geen interesse is voor het pand. Dat heeft niets te maken met de plaats, maar het is er een grote bende met ook nog eens spandoeken en andere rotzooi in de tuin..... Daar rijd je toch heel snel langs! In de polder staat erg veel al heel lang te koop. Allemaal panden van 50 jaar en ouder waar je je de pieten stookt en waar veel aan moet gebeuren om het naar je zin te maken. De wind in de singel hoor je als je buiten loopt en er staat een beetje wind. De molen zul je misschien horen bij een Westerstorm, maar dan is het omgevingsgeluid zodanig aanwezig dat de molen niet meet stoort......... Maar ja, mensen die hier zijn komen wonen voor hun rust zijn willens en wetens voorbij gegaan aan het feit dat ze in een actief landbouwgebied zijn gaan wonen, met grote machines en continue werkzaamheden... Zij storen zich waarschijnlijk ook aan een langsrijdende tractor en proberen hun eigen aankoopfout met grote woorden vergoed te krijgen.....

  reageer
 • Swiebertje

   

  Dat zal gerust maar dat is geen argument om niet de compenseren? Ik geef toe dat de boerderij van deze mevrouw behoorlijk smaakgevoelig verbouwd is maar de molens helpen echt niet mee bij de verkoop, hoe stil ze ook mogen zijn. Mensen horen nu eenmaal liever de wind waaien door de erfsingel dan een molentje

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zeker, er zijn mensen die er dichter bij wonen: mensen die aan de noordelijkste rand van Almere-Poort wonen zo'n 650 meter van de molens die daar vlakbij staan.

  reageer
 • Bewoner

   

  Ik wens haar veel succes. Maar vechten tegen de milieumaffia is als Don Qichote tegen de windmolens

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Ik bedoelde dat er geen aantoonbare reden is als straling en meer van die verzinsels van halve zolen die het verschil niet weten tussen straling en magnetisch veld. De overheid heeft hier maar toegegeven omdat er niet tegen onbenul valt op te boksen. Het enige echte risico bij electriciteitsleidingen is vallende ijsbrokken. Bij harde wind hoor je de wind wel in de masten loeien. Dat is meest maar één of twee dagen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  volgens mij was het Saartje die voor de tv kwam en Swiebertje is haar vriendje zou wel een beetje passen bij het landgoed waar mevrouw woont, hoewel Saartje altijd heel erg netjes was. misschien dat de zooi niet verkocht wordt om hele andere redenen. voor degene die nog twijfelen de wind door je bomen maakt meer kabaal dan die windmolens.

  reageer
 • tavz

   

  onzin staan zelfs boerderijtjes al meer dan 5 jaar te koop in de NOP, niemand wil die ouwe zooi kopen doordat er teveel aan moet gebeuren! mevrouw wil hier een economisch slaatje uit halen en niks anders! goed weekend verder

  reageer
 • Swiebertje

   

  Wat een onzin Peter. Zij, maar ook ik en vele omwonenden, hebben geprotesteerd op de enige mogelijke wijze. Namelijk een zienswijze indienen op de MER. Andere bezwaren waren ivm crisis- en herstelwet niet mogelijk. Die 1750 euro energie noem ik een galgenmaal, geen warme worst. Die dekt in geen enkel opzicht de waardedaling van onze woningen. Zeg maar gerust de onverkoopbare staat. Want de eens zo prachtige rustige omgeving lijkt nu meer een industrieterrein. Niet gek dat er hier in de weg, en de verlengde Noordermeerweg, zoveel al zolang te koop staat.

  reageer
 • Ingrid

   

  Er worden wel degelijk eisen gesteld bij de hoogspanningsmasten. Je moet er letterlijk bijna onder wonen, anders kom je niet in aanmerking voor zo'n regeling.

  reageer
 • Utkennet

   

  Wat een ophef! Even een akoestisch onderzoek laten uitvoeren en dit toetsen met de omgevingsvergunning.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Zo zo wel drie kilometer Wiebe... Is toch wel even wat anders dan 750 meter. Want aan onze weg en de Noordermeerweg raak je je woning aan de straatstenen niet meer kwijt terwijl dat verderop nog prima gaat.

  reageer
 • Pieter

   

  Even op Googlepmaps nagemeten: De windturbines langs wester- en noordermeeerdijk liggen 900 meter van de meerweg vandaan. Wat dat betreft heeft mevrouw dus waarschijnlijk geen poot om op te staan. Is het niet een heel klein beetje gemiezemuis en gejammer? Of ziet mevrouw soms de kans om er een financieel slaatje uit te gaan slaan?

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Verzonnen flauwekul. Er was helemaal geen goedkope energie voor de omwonende. Het geluid is wel heel erg als je er woont. Wanneer men hoogspanningsleidingomwonenden zonder enige technisch aantoonbare noodzaak uitkoopt dan is het logisch dat de moleneigenaren de omwonenden schadeloos stellen ook vanzelfsprekend en automatisch.

  reageer
 • er was ook niemand op tegen zeker........?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Iedereen is vóór, tot de werkelijkheid zich aandient. Ik woon hemelsbreed 3 km van een windmolenpark, en de meeste herrie is toch echt mijn overbuurman.

  reageer
 • Hoi

   

  Precies, dat zit er dik in.

  reageer
 • Hoi

   

  Zonder windmolens wil ik er nog niet dood liggen

  reageer
 • peter

   

  Ja en toen ze een warme worst voorgeschoteld kregen in de vorm van energie voor een heel zacht prijsje hadden ze geen klachten en gingen ze ook zonder tegenstribbelen akkoord. En nu hebben ze last van een beetje geluid en willen ze weer dat de gemeente over de brug komt met euro's. Dan hadden ze gelijk bezwaar moeten maken is mijn visie.

  reageer
 • joop

   

  zo daar ook niet willen wonen .wat een bende

  reageer
 • windmolens nee

   

  helemaal mee eens sta 100% achter

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert