Nieuwe dienstregeling voor bussen

FLEVOLAND
Zondag is de nieuwe dienstregeling ingegaan voor bussen in de regio IJsselmond. Dat is in Flevoland en Noordwest-Overijssel. De bustijden en enkele routes zijn aangepast en moeten onder meer beter aansluiten op de lestijden van scholen.

Lijn 345 tussen Lelystad en Emmeloord heet voortaan lijn 140. Om de trein in Lelystad te kunnen halen gaat de bus een paar minuten eerder weg uit Emmeloord. Vanuit Lelystad gaat hij juist later weg.

De vertrektijden van bus 143 in Dronten verschuiven ook zodat er een betere aansluiting is op de treinen. Lijn 663 rijdt voortaan niet alleen van Kampen naar Dronten, maar ook door naar Lelystad.

Weten of jouw route ook is aangepast? Bekijk hier het overzicht.

http://www.ovregioijsselmond.nl/reizen/14/nieuwe-dienstregeling-ijsselmond/3522

reacties (10)

 • Terug bij af

   

  Dus, met al deze verandering zijn we weer terug bij af. We hebben zo goed als het was de 143, 154 en 147 terug.

  reageer
 • Treinreiziger

   

  Hier heeft de NS een hoop invloed op. Ze eisen vaak dat er geen buslijn komt die gelijk ligt met een spoorlijn. Zie bijv in Almere de buslijn naar Bussum die is geschrapt, de lijn Lelystad-Almere en de vele lijnen rond Dronten dus.

  reageer
 • Karel passagier

   

  Het betreft hier de buslijnen in oostelijk Flevoland en de NOP. Maar wat is het drama in Almere. Een directe snelweg naar Amsterdam, Utrecht en Zwolle. Een directe trein naar Amsterdam, Utrecht en Zwolle en een stadsdienst die de hele dag af en aan rijdt? Zelf met de bus rechtstreeks naar Amsterdam is mogelijk vanuit Almere. Dat is toch een andere verhaal dan de dorpen in de NOP en oostelijk Flevoland. Deze mensen komen echt nergens meer. Dat die betere busverbindingen willen kan ik begrijpen.

  reageer
 • Jan

   

  Regio taxi kan ook een oplossing zijn Is betaalbaar in de daltijd

  reageer
 • ed

   

  in Almere is het nu helemaal een drama geworden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • arjan

   

  sorry voor auto correctie ik heb het als voorbeeld genoemd de stembus ja wat moet ik daarop zeggen pffffff de laatste verkiezing heb ik bewust daarop gelet maar helaas alle partijen stemde in met deze provincie brede ov beperking( zie de notulen van het overleg ) ook alle partijen roepen dat de ov onderdeel is van de bereikbaarheid maar wat doen ze

  reageer
 • Ilse

   

  Allereerst schrijf je Swifterbant met een T op het eind en niet met een D... En verder zou ik je willen adviseren om op 18 maart naar de stembus te gaan en van te voren goed te informeren welke partijen inderdaad het openbaar vervoer in de provincie goed willen regelen. En goed willen regelen is dus niet alleen voor jou goed regelen, maar voor meer mensen. Dus ook voor de mensen uit Swifterbant of bijvoorbeeld Biddinghuizen.

  reageer
 • Polder

   

  Eens!!! Zonder auto ben je nergens in de NOP. Met deze wisseling gaat het van kwaad tot erger. De NOP is nu al bijna 'onbereikbaar' de nieuwe trein in Dronten 'Hanzelijn' maakt de NOP tot een verre uithoek.

  reageer
 • Bert

   

  Het OV is stervensduur en je krijgt er ieder jaar minder voor terug. Mensen, koop lekker een auto en laat het OV aan de Groen Links stemmers...

  reageer
 • arjan

   

  en om je in de trein te dwingen hebben ze de bus verbinding met dronten in 2 delen gesplitst met een onmogelijke overstap in swifterband (trein is volgend jaar 8 procent duurder dan de bus) met dank aan de provincie die mensen het ov uit jaagt bezuinigen op de verkeerde dingen want bereikbaarheid van de provincie per ov wordt niet aan gedacht maar ze schreeuwen wel dat dat beter moet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert