Burgemeester niet blij met schrappen politiebureaus

NOORDOOSTPOLDER
Het schrappen van meer dan de helft van de politiebureaus is een slecht plan vindt burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder.

In Nederland zijn zo'n 400 politiebureaus en minister Ivo Opstelten wil dat terugbrengen tot 167. Welke bureaus dicht moeten is nog niet bekend. Als het politiebureau in Emmeloord zou worden gesloten, moeten agenten vanuit Lelystad komen voor een melding in Kraggenburg. ,,Dat willen we niet'' zegt Van der Werff.

Dat Opstelten liever wil investeren in blauw op straat in plaats van in stenen, vindt de burgemeester van Noordoostpolder te gemakkelijk klinken. ,,Het moet niet alleen om geld gaan. We willen allebei: We willen agenten in de buurt zien en we willen dat ze in de buurt gehuisvest zijn", aldus Van der Werff.

reacties (13)

 • .\/\/.

   

  "Als het politiebureau in Emmeloord zou worden gesloten, moeten agenten vanuit Lelystad komen voor een melding in Kraggenburg." - zo gaat het inderdaad als je er van uit gaat dat de politie altijd op het bureau zit te wachten tot de telefoon gaat. Misschien dat politiewerk anders georganiseerd moet worden: minder bureauzitten en meer buiten komen.

  reageer
 • Visgraat

   

  Wordt het meer blauw op de snelweg, of op straat? De burgemeester heeft een punt!

  reageer
 • Ingrid

   

  Wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik roep dat jij wat van mij gestolen hebt. En dan ? Pak ik het gewoon af. En dan? Dus: was dit nou een serieuze reactie?

  reageer
 • polderjongen

   

  gaan we dan ook kijken naar de criminaliteits cijfers zijn in de Noordoostpolder wel een stuk lager

  reageer
 • Jan

   

  Gewoon de politie maar helemaal afschaffen en de burgers het zelf laten opknappen. Scheelt een hoop geld. Kunnen er ook nog meer gevangenissen dicht. En het probleem met criminaliteit wordt snel opgelost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ik

   

  In lelystad sluiten waarschijnlijk ook 2 bureaus dus wees niet te voorbarig...... daarbij komt dat de NOP het kleinste bedrag bijdraagt aan de veiligheid in Flevoland, dit zijn gewoon openbare cijfers, maar wel als eerste het hardst aan het schreeuwen.

  reageer
 • Barbara

   

  Alweer een verkeerde weg inslaan? Een land vol crisisomstandigheden die er niet om liegen en dan nu dit? Een aanmoediging om crimineel gedrag te bevorderen met vrije uitloop voor deze kippen zonder kop? Ik zou nu, voordat zij benen maakt, de stem van Mevrouw Jorritsma wel eens willen horen. Elk zwaargewicht heeft zijn tegenhanger.

  reageer
 • Pluk

   

  En zo ist maar net, Swiebert!! Back to basics!

  reageer
 • Sander

   

  Nee lekker doorgaan met een op hol geslagen verzorgingsstaat is een goed idee -.-

  reageer
 • Swiebertje

   

  Bezuiniging? Als ik hoor hoeveel geld de overheid kwijt is aan ICT vraag ik me af of deze digitalisering wel geld oplevert? Mijn bank sluit ook steeds meer filialen maar is in de tussentijd wel een stuk duurder geworden. Al die leuke digitale dienstverlening moet telkens meer en opnieuw beveiligd worden door dure jongens. Terwijl, wat kost nu een bureau open houden met iemand achter de balie? Achter die balie zitten namelijk meestal geen agenten dus die persoon achter de balie heb je op straat niks aan. Leuk verhaal, verzonnen achter een bureau met een mooi wijnpakket en VIP tripje van de ICT leverancier voor de manager die dit verkocht krijgt.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Lelystad heeft 2, wat zeg ik, 3 locaties van waaruit de politie opereert.

  reageer
 • Ron van Bron

   

  Dan ook maar een petitie p[zetten net als tegen het sluiten van de apotheek?

  reageer
 • kees d.

   

  Alweer zo'n loos verhaal uit het kabinet! Wij het kabinet Rutten hebben ons voorgenomen Nederland kapot te bezuinigen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert