"Ontslagen Zorggroep gevolg van kabinetsbeleid"

NOORDOOSTPOLDER
De ontslagen die vallen bij de Zorggroep Oude en Nieuwe Land zijn het gevolg van het kabinetsbeleid. Dat zegt vakbond Abvakabo FNV. De zorginstelling maakte maandag bekend dat komend jaar 400 mensen hun baan verliezen.

"Het kabinet vernietigt met zijn beleid duizenden zorgbanen", zegt de vakbond. "De ontslagenteller staat al op ruim 27.000 en daar komen deze ontslagen weer bij. Het is triest voor de zorgverleners en triest voor de mensen die zorg nodig hebben", aldus het FNV.

De vakbonden houden de reorganisatie en de gevolgen voor medewerkers nauwlettend in de gaten. "We hopen werknemers zoveel mogelijk naar ander werk te kunnen begeleiden" aldus het FNV.

reacties (8)

 • peter

   

  Dat de vakbonden nu weer gaan zeuren is triest. Waar waren ze toen de bomen tot in de hemel groeiden? Hebben zij ooit een aan de bel getrokken? Ik zou zeggen kom eens met oplossingen i.p.v. van deze loze kreten. Nergens ontdek ik maar enige creativiteit bij de bonden. Het achteraf zeuren is o zo makkelijk.

  reageer
 • Is dit juist?....

   

  Merkwaardig is dit verhaal! Zijn we vergeten dat er verschillende leidinggevende vooraf met allerlei snode plannen het geld ruimschoots hebben op gemaakt. 1. Verkeerde aansturing (te veel leidinggevenden) 2. Te kostbare leidingevenden 3. Te lang wachten met locatie veranderingen.(o.a..loskoppeling zorg en huur,afstoten van Afdelingen. 4.Vertrekkende (niet functionerende )managers ruimschoots een vertrekpremie toekennen. 5.Formulemanagement toepassen met tijd en regels (papieren invullen)die zijn doel voorbij schiet.Het steeds veranderen van werkwijzen. Dit alles kost bakken met geld waar nu de hulpbehoeftigen de rekening betalen.De vakbonden hadden meer aan de bel moeten trekken!!

  reageer
 • Saint

   

  Niet alleen zorggroep oude en nieuwe land ontslaat mensen. Allerzorg gooit ook alle langdurig zieken op straat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  We doen zeker wèl wat! We gaan namelijk op 18 maart aanstaande naar de stembus, en we geven hem van jetje.

  reageer
 • Dingetje

   

  Het word allemaal lekker op Den Haag afgeschoven, maar in feite is er niets mis met de bezuiniging. Er word verwacht van de zorginstellingen dat ze enig sinds mee bewegen, de logge structuur aanpassen, minder management etc. Maar dat doen ze niet. Hun organisatie heeft altijd zo gewerkt dus waarom nu anders? Nu gaan er weer een hoop mensen uit zodat pietje nog boven de 100000 EU kan blijven verdienen. Mes snijdt aan 2 kanten beste mensen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ty

   

  triest teleurstelling wat nu

  reageer
 • Nora

   

  Schandalig dat dit kabinet dit veroorzaak ze moeten zich schamen

  reageer
 • Bram

   

  Heel erg maar niet zeuren want we laten dit met z'n allen gewoon!! Gebeuren. En we doen niks.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert