Raad NOP akkoord met Cultuurbedrijf

NOORDOOSTPOLDER
De gemeenteraad van Noordoostpolder gaat definitief akkoord met het oprichten van het Cultuurbedrijf.

Verschillende culturele instellingen worden in het Cultuurbedrijf ondergebracht zoals theater 't Voorhuys, het Muzisch Centrum en museum Schokland. De samenwerking en privatisering is nodig om bezuinigingen en veranderingen in de cultuursector het hoofd te bieden.

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders kreeg wel kritiek van meerdere politieke partijen. Zij vinden dat het proces te lang duurt en missen degelijke financiële onderbouwing. De gemeenteraad heeft een motie aangenomen waarin is vastgesteld dat het Cultuurbedrijf zich strikt aan het budget van 2 miljoen euro moet houden.

reacties (3)

 • whoknows

   

  ach dat wordt weer bijlappen na de 2 miljoen euro. En de gemeente kennende zullen ze gewoon weer extra geld beschikbaar stellen. Laten ze maar alvast gaan reserveren, want het gaat veel meer geld kosten dan de raad is voorgeschoteld.

  reageer
 • STUDENT OP KAMERS

   

  Deze vergelijking werd gemaakt door het C.D.A. Noordoostpolder. Om een toekomstig bedrijf zo te vergelijken maakt wel een rare indruk. Een student hoort ook wettelijk ondersteund te worden door zijn ouders. Het is dan ook veronrustend om bij dergelijke ouders te vertoeven. Maar nu het Cultuurbedrijf een erg landelijke benaming die zijn status nu al verliest ,rode cijfers zijn nu al inbeeld.De jaar cijfers van 2014 kunnen niet gepresenteerd worden ??Echt landelijk om zo de kop in het zand te steken!Kijk maar eens naar ons zwembad die al jaren zelfstandig moet draaien met hangen en wurgen een verouderd buitenbad in stand moet houden.Het zwemmen voor de schoolgaande kinderen hoort ook bij onze cultuur..(Nederland Waterland)Wie denkt daar nog aan???

  reageer
 • tavz

   

  haha, strikt houden aan 2 miljoen, zoniet? ook niet bijspringen ploffen laten.!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert