Moeilijke tijden voor ondernemers Homerusmarkt

ALMERE
Ondernemers in de overdekte markt in het Homeruskwartier in Almere Poort hebben het moeilijk. Volgens hen komt dat, omdat er te weinig bezoekers komen.

Vooral de eerste drie dagen van de week is het stil. De markthal biedt ruimte aan veertig kooplieden. Een groot deel van de marktplaatsen staat nog steeds leeg, waardoor de markt nog niet aantrekkelijk is om er inkopen te doen.

De Homerusmarkt is eind augustus open gegaan. Bestaande ondernemers hopen dat het volgend jaar beter gaat met hun omzet.

reacties (12)

 • HomerusMarkt.nl

   

  Inmiddels is de website HomerusMarkt.nl in ontwikkeling in de hoop meer bezoekers naar de HomerusMarkt te krijgen.

  reageer
 • Marjan

   

  Persoonlijk vind ik het ook slecht te vinden, ik kom uit Kruidenwijk. Het zou duidelijker moeten worden aangegeven,als je winkels zoekt kijk je niet naar boven maar op ooghoogte .

  reageer
 • Nick

   

  Er komt eindelijk nieuwe omdernemers bij deze maand is er een viswinkel gekomen genaamd Fish&Food een aanrader voor de rest hen ik positieve geluiden gehoord over wat er nog meer bijkomt een groente boer plus slagerij ben benieuwd maar ik weet in iedergeval waar ik me visje kan halen

  reageer
 • Sonja

   

  Erg jammer inderdaad het had erg leuk kunnen zijn maar er zitten veel lege plekken en er zitten een aantal winkels tussen waar ik echt mijn vraagtekens bij heb. Zon buurt markt is handig als je nog iets snel nodig hebt of als je ambachtelijke producten zoekt. Had een visboer of groentenboer wel leuk gevonden. Wellicht helpt het als de school straks open gaat in de buurt.

  reageer
 • gusk

   

  dat kan gewoon niet als ondernemer moet je de erste twee jaar met verlies rekenen. ik was maandag de erste keer avonds op bezoek en omdat het dunkel was heb ik niets kunnen zien . misschien nog iets verlichting plaatsen ... en reklame is belangrijk. . nog niets in de briefenbus gezien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet Maats

   

  ik vind het erg dapper dat deze mensen zich proberen te onderscheiden van de massa door een kleine onderneming te beginnen.

  reageer
 • Ab

   

  Geen gedegen marktonderzoek door de winkeleigenaren gedaan. Poort is nog niet volwassen genoeg voor dit initiatief. Er is ook slechts een slechte AH in dit stadsdeel. De gemeente heeft boter op zijn hoofd en start gewoon een initiatief als dit zonder zich af te vragen wat de consequenties voor de winkeliers zijn.

  reageer
 • bep

   

  Ze moeten niet zo lopen zeuren, het heet ook "ondernemen" er daar zit altijd risico in

  reageer
 • michael

   

  tja er wonen nog geen 10.000 mensen in poort men had beter kunnen wachten dat de wijk even wat meer mensen heeft gehuisvest, daarom heeft bun en dura vermeer nog geen winkel(s) gebouwd hoor.

  reageer
 • Deetje

   

  Wist jiet eens dat er markt is daar

  reageer
 • Anti poort

   

  wat werkt wel in Almere (poort) de huren zijn te hoog en (bijna) geen enkele ondernemer houdt zijn hoofd boven water. Almere Poort is de nieuwe Bijlmer

  reageer
 • Ab

   

  Dit was geen huur maar koop. Het is wel een mooi initiatief zo'n overdekte markt alleen de tijd is er nog niet rijp voor. Het schandalige is dat de gemeente dit soort initiatieven start terwijl ook zij dat weten.

 • Heimen Stoffels

   

  Huren van een stukje van het pand van Homerusmarkt begint bij 400 euro per maand. Hier in Haven is een soortgelijk klein stukje pand 1500 euro per maand. Erg goedkoop in vergelijking dus.

 • d. kreek

   

  Kom op nou, dat had iedereen, maar dan ook echt iedereen kunnen weten. de ondernemers (vaak starters) zijn er gewoon ingeluisd met mooie praatjes van makelaar en die hippe stadregisseur. bij voorbaat kansloos. bah.

  reageer
 • Kees

   

  Hoezo kansloos? Er wonen iets van 8.000 mensen in Poort. Dat moet echt genoeg zijn voor wat kleine winkels hoor. En ingeluisd? Als ondernemer moet je er ook gewoon rekening mee houden dat je het eerste jaar verlies draait.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert