Flevoland bungelt onderaan met podiumkunsten

FLEVOLAND
Flevoland had in 2013 van alle provincies het minste aantal culturele voorstellingen. Per 100.000 inwoners stond er 123 keer een voorstelling op de planken. Dat blijkt uit cijfers in het overheidsrapport 'Cultuur in Beeld'.

Het aanbod van podiumkunsten in Flevoland is niet eerder zo beperkt geweest en staat in schril contrast met koploper Noord-Holland. Daar konden 564 voorstellingen per 100.000 inwoners worden bezocht.

Ook met het aantal bezoeken bungelt Flevoland onderaan: in 2013 werd er ruim 33.000 keer een voorstelling bezocht per 100.000 inwoners.reacties (5)

 • HappyD

   

  De gemeenten en provincie hebben enorm gekort op de posten kunst en cultuur. Er is nauwelijks meer geld voor het ontwikkelen van programma's. Gisteren was er een volle zaal bij de "Orde van de Dag" in Corrosia. Vergelijken met NH, waar Amsterdam onderdeel van uitmaakt is het bekende verhaal van "appels en peren".

  reageer
 • tavz

   

  lekker representatief onderzoek! het is nog paar nachtjes 2014 en dan krijgen we de cijfers van 2013. is zeker normaal, zo traag die suffe cultuur dingen

  reageer
 • Bart

   

  Wat wil het "gewone volk" dan wel zien?

  reageer
 • Marcel

   

  Alleen voor de elite? Er is momenteel een vrij gevarieerd aanbod en entreekaartjes zijn voor iedereen te koop. Het heeft niets met klasse te maken, het is aan de bezoeker of hij een voorstelling bezoekt. Almere haar grote zalen zijn momenteel ook allemaal in verbouwing; Corrosia zit tijdelijk in het centrum en verhuisd volgend jaar terug naar Haven, de Schouwburg komt net uit een enorme reorganisatie. Het zal de komende jaren wel weer aantrekken als alles weer genest is.

  reageer
 • d. kreek

   

  ja logisch toch. in ieder geval in almere wordt alleen voor de elite iets gedaan en ook die komen steeds minder. volkomen idiote voorstellingen voor 12 man in corosia en ook de schouwburg is veel minder gaan doen. doe gewoon ook eens iets voor de inwoners. en dat hoeft heus niet meteen andre hazes te zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert