"Economische groei stagneert door werkloosheid"

FLEVOLAND
De economische groei van Flevoland stagneert door de hoge werkloosheid en hoge schulden van de inwoners. Dat concludeert het Economisch Bureau van de ING.

De bank verwacht dat de economie in Flevoland volgend jaar met 1,6 procent groeit. Daarmee behoort de regio tot de top van Nederland. Het groeipercentage had hoger kunnen uitvallen als er minder inwoners werkloos zouden zijn. Mensen zonder baan en met hoge hypotheekschulden geven minder geld uit. De ING verwacht dat volgend jaar bijna 12 procent van de Flevolanders geen baan heeft, dat percentage ligt hoger dan in andere provincies. Volgens de ING komt dat vooral omdat er veel Flevolandse jongeren zich melden op de arbeidsmarkt.

De afgelopen jaren kon de economie van Flevoland groeien, omdat het aantal inwoners bleef stijgen. Nu er door de crisis minder nieuwbouw is blijft de bevolkingsgroei achter.


reacties (3)

 • Carry

   

  Dat is niet alleen in de provincie Flevoland dat geldt voor het hele land. Met dank aan Rutte zijn beleid.

  reageer
 • ty

   

  triest; ook een fam lid gehoord van ontslag.

  reageer
 • Anoniem

   

  Die werkloosheid zal voorlopig nog wel aanhouden..........400 mensen weg bij Zorggroep ONL door de veranderde zorg enz enz! De economie groeit in 2015 echt nog niet, hopelijk daarna wel! Veel sterkte voor al de betrokkenen die hiermee te maken hebben!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert