Raad en college in de clinch over Sportbedrijf

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad en de gemeenteraad staan lijnrecht tegenover elkaar. Onderwerp van discussie is het Sportbedrijf. Dat wil een eigen bv oprichten om de horeca in sportcentrum De Koploper te exploiteren.

Een meerderheid van de gemeenteraad ziet dat niet zitten omdat er dan sprake is van oneerlijke concurrentie met het bedrijfsleven. De gemeente is namelijk aandeelhouder van het sportbedrijf. Maar het college wil het idee nog niet opgeven. Pas na de kerstvakantie wil de wethouder reageren op de ontstane situatie.

Ondertussen wordt sportcentrum De Koploper verbouwd door het Sportbedrijf. Daarbij wordt ook het horecagedeelte meegenomen. De eigenaar zegt over enkele dagen hoe dan ook te starten met de exploitatie van de horeca.

reacties (7)

 • KC

   

  Helemaal juist. Als het sportbedrijf dat gaat doen, dan riekt het naar staatsteun. Wie gaat de te hoge huur betalen?

  reageer
 • Lezer

   

  Maar wie betaald deze verbouwing dan? De gemeente blijkbaar niet want die zijn het nog niet eens. Wedden dat de toegangskaartjes duurder worden. Dus wie betaald het uiteindelijk? Wij de klant

  reageer
 • mike

   

  Welkom de Inloper, met nieuw logo en al

  reageer
 • Volger

   

  Dit is voor de smaak nog even in de raad gegooid, maar de beslissing van het college is al maanden bekend bij het college. Hier stinkt iets.!

  reageer
 • Tribunezitter

   

  Ken de feiten en oordeel, ken de feiten niet zwijg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • raadsvolger

   

  De gemeenteraad werd voor het blok gezet, want de verbouwingswerkzaamheden waren/zijn al gestart voordat een besluit was/is genomen. We hebben hier in Lelystad toch ook een horeca-convenant, dus geen oneerlijke concurrentie, want dat vindt al genoeg plaats door buurthuizen,clubgebouwen en kerken.

  reageer
 • Arwin

   

  vreemde beslissing.... is dus nu maar 1 logische oplossing... Ambtenaren in de bediening en patat bakken.. immers de gemeente is schijnbaar eigendom.. is er een keer een slim en goed idee.. vreemde manier van politiek bedrijven

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert