Kritiek op loslaten brede school-concept

LELYSTAD
Het plan van de Stichting voor Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) om drie brede middelbare scholen om te vormen naar één aparte vmbo-school en één aparte havo/vwo-school is te radicaal en risicovol.

Dat vindt de Lelystadse onderwijsdeskundige Ed Schüssler, oud-conrector van de Scholengemeenschap Lelystad (SGL). Hij uitte zijn kritiek dinsdagavond tijdens een politieke bijeenkomst op het gemeentehuis.

Schüssler vindt het onverstandig om afscheid te nemen van het brede school-concept. Leerlingen moeten hierdoor eerder voor een schoolrichting kiezen. Volgens Barry Lommen van SVOL is specialisatie van het onderwijs juist noodzakelijk om de kwaliteit in de toekomst te kunnen garanderen.

reacties (3)

 • Ilse

   

  Een oud rector van de SGL sputtert ook nog even mee. Als of die kerel in het belang denkt van het onderwijs in Lelystad. Welnee, die is zo SGL minded die kan het niet over zn hart verkrijgen dat deze school op zou gaan in een organisatie als de SVOL.

  reageer
 • Harry

   

  Dit is een eerste reactie van iemand die kennis van zaken heeft. Ik ben ook van mening dat dit plan niet haalbaar is. Ouders en leerlingen kunnen niet meer een schoolkeuze maken maar gaan moeten naar een school op basis van de cito uitsleg en het advies van het basisonderwijs! Dus een keuze is er niet meer, voorzover je je kinderen in Lelystad onderwijs wilt laten volgen. En dan heb ik het niet eens over identiteit ......

  reageer
 • Louise

   

  Het was een leuk jaren zeventig concept die brede brugklassen, maar werkte het ook? De maakbare samenleving is niet zo maakbaar gebleken. De meeste ouders die ik hoor willen gewoon het onderwijs dat hun kind geadviseerd heeft gekregen. Wel voor een goede doorstroom zorgen als blijkt dat de vmbo-er toch een havo-er is en andersom.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert