Lelystad wil meer toeristen trekken

LELYSTAD
Lelystad wil volgend jaar meer toeristen naar de stad trekken. Dat is voor 2015 het speerpunt van City Marketing Lelystad.

Er komen campagnes gericht op de Duitse toerist en samen met Toerisme Flevoland wordt geprobeerd om reisorganisaties wereldwijd te interesseren voor Lelystad en omgeving. De nadruk ligt op de Oostvaardersplassen, Batavia Stad en de historie van het nieuwe land.

City Marketing gaat ook met attracties aan de slag om arrangementen aan te bieden voor aanbieders van riviercruises. Hoewel de Bataviahaven nog voor grote schepen geschikt moet worden gemaakt, stelt City Marketing dat Lelystad nu al jaarlijks door ruim honderd schepen wordt aangedaan.

reacties (12)

 • geertje

   

  Eindelijk iemand die het snapt en iets normaals kan zeggen!

  reageer
 • Dirk

   

  CML heeft geen enkele rol hierin. Zij worden gestuurd door het college en een selectief gekozen RvT! Als CML nu eens een eigen positie krijgt met een taakstelling op projectbasis dan kan de heer Merkelbach echte acquisiteurs aannemen en hoeft hij niet met familie van te werken. Wat een blamage! Tijd voor een harde aanpak en Merkelbach de ruimte te geven om te ondernemen!

  reageer
 • Opa Schoonenberg

   

  Bij het nieuwe bezoekerscentrum aan de Knardijk heb je wandelpaden en een kijkhut. Als je die wandelpaden ver genoeg volgt loop je zo midden tussen de grote grazers door. In die kijkhut zelf zitten vogels in het voorjaar in te broeden. Soms staat er een zilverreiger of lepelaar vlak voor je neus te vissen. Voor het bezoekerscentrum staat een tafel met bankjes waar meneer of mevrouw de vos je komt vertellen dat je helemaal geen verrekijker nodig hebt. (Kun je trouwens kopen bij een bekende Duitse supermarkt, 20 euro, 2x per jaar in de aanbieding.)

  reageer
 • Rinus

   

  Misschien is het een idee om in de Oostvaardersplassen een grote zandvlakte aan te leggen. Dan kunnen de Duitsers bij ons naar het strand om kuilen te graven en dan tegelijkertijd naar onze Nieuwe Wildernis kijken.

  reageer
 • Koos W.

   

  Meer toeristen wil iedere gemeente wel, maar dan moet je wel iets bieden wat de ander niet heeft. Dus musea bij de kust ontwikkelen en promoten, haven voor cruise schepen aanleggen, uitgebreide parkeergelegenheid bij de haven en Oostvaardersplassen, (gezellige en gevarieerde) horeca boulevard langs de kust ontwikkelen, Bataviastad doet zelf al haar best, met voorgenomen uitbreiding. Dan heb je kans dat Lelystad interessant wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Maar is het niet zo dat het goede product ontstaat (mede) door toeristen? Ondernemers komen liever als er meer toeristen zijn. Voor een belangrijk deel kip/ei verhaal dus. Je moet ergens beginnen.

  reageer
 • Inderdaad het is een gat en het blijft een gat zonder kern ,terug geven aan de zee

  reageer
 • frits

   

  Zoveel geld voor CML, en het enige wat ze ervoor doen is dromen? Gemeente, besteed uw geld nu eens nuttiger. Toeristen bepalen zelf wel of ze willen komen. Een aantrekkelijke stad helpt daarbij meer dan allerlei promotieacties waar uiteindelijk alleen de medewerkers van CML beter van worden. Je moet eerst een goed product hebben voor je het kunt verkopen. En een goed product verkoopt zichzelf.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Dan maar snel eens wat goede voorzieningen bij de Oostvaardersplassen aanleggen zodat je niet met verrekijker naar de beesten hoeft te kijken.

  reageer
 • kustbewoner

   

  Met acties om toeristen te trekken zijn we toch al jaren mee bezig, ook de city marketing deed dit al jaren. Maar ja, met een nieuwe direkteur, moet je soms oude plannen laten horen.

  reageer
 • Barbara

   

  Bataviastad? Overal en nergens kun je tegenwoordig goedkope kleding kopen, daar hoef je mijn inziens Duitsland niet zo 123 voor te verlaten, behalve als je het leuk vind om eerst wat uren in een bus rond te hobbelen. Maar toeristen trekken voor aan de waterkant en tussen de koeienstront voordat je je eigen centrum op orde hebt duurt nog, al weet je het maar nooit! Een Centrum is immers het uitgangspunt voor veel. Ikzelf ben trouwens dol op deze exclusieve provincie, al vind mijn familie het altijd nog een heel eind om eens spontaan langs te kunnen komen wippen.Wie weet kan heer Merkelbocht daar ook eens contact mee opnemen en hen vragen naar het waarom. Dat levert City Marketing op hun beurt ook weer leuke reisjes op. Even los gezien van dat kostenplaatje..

  reageer
 • volgens mijn leeft gemeente Lelystad echt op een roze wolk, maar droom lekker verder

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert