Bewoners Overgooi naar Raad van State

ALMERE
Bewoners van Overgooi in Almere stappen naar de Raad van State vanwege de verdubbeling van de Waterlandseweg. Ze zijn bang voor geluidsoverlast en willen dat de gemeente maatregelen neemt om die te beperken.

Bij de verdubbeling komt er geen geluidsabsorberend wegdek en ook geen geluidsschermen. De toegestane snelheid is 80 kilometer per uur en wordt niet aangepast.

De Waterlandseweg wordt volgend jaar verbreed, omdat er steeds meer verkeer wordt verwacht door de groei van de stad. De weg gaat van een tweebaansweg naar een vierbaansweg en moet in 2016 klaar zijn.reacties (8)

 • ron

   

  ik snap het allemaal niet zo goed. Normaal krijg je een bult grond vrij bij de aanleg van een weg; daar kunnen ze toch heel goedkoop een beperkte grondwal voor aanbrengen? lijkt me niks verkeerd mee (zelfs veiliger; niet afgeleid en de woningen beter verkoopbaar ; win win toch) ambtenaren kijken soms te veel in de regeltjes dat het niet verplicht is in plaats van gewoon logisch te denken of het zinvol en betaalbaar is.

  reageer
 • Rudolph

   

  Stelletje nimby's. Ze stemmen daar allemaal op partijen die meer wegen willen, maar die weg moet natuurlijk wel zo ver mogelijk van hun eigen huis zijn. Vroeger lag de Waterlandseweg veel dichter bij Overgooi.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Dit is net zo kansloos als mensen die langs de Flevo(spoor)lijn gaan wonen en dan klagen dat er treinen langsrijden

  reageer
 • SJP

   

  De toekomstige verdubbeling was al meer dan 10 jaar geleden bekend, nog voordat er maar een woning in Overgooi was gebouwd !

  reageer
 • Havenaar

   

  Dit is in ieder geval een beter plan dan de weg op de dijk doortrekken langs de begraafplaats. De bewoners uit Overgooi kunnen nu tweebaans naar stad rijden en hebben het fietspad naar de dijk en de dijk zelf niet meer nodig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ab

   

  Het werd eens tijd. Kan ik eindelijk eens lekker inhalen en doorrijden als ik achter een slak zit.

  reageer
 • De oude ingenieur

   

  Het is nergens voor nodig dus laat ze zelf maar betalen. Net als bij Bussum waar de rijke luitjes ook zelf de schermen langs de A1 hebben betaald. 2 miljoentjes bij elkaar. Laat de aanleg vooral niet opgehouden worden. Er is met de aanleg van de A27 al 20 jaar behoefte aan deze weg. Als ze hem toen hadden aangelegd hadden we al die tijd profijt gehad en was er nu geen gezeur uit poenbuurt.

  reageer
 • KC

   

  Woont de burgemeester niet in Overgooi? Dat is een aardig stuk (ca. 300 m) van de Waterlandseweg af.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert