Staten besluiten over behoud Erfgoedstatus Schokland

SCHOKLAND • Wo 17 december 2014 | 19:22 • Woensdag 17 december 2014 | 19:22
Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder hoopt Provinciale Staten van Flevoland vanavond besluiten extra geld uit te trekken voor de vernatting van Schokland. Gebeurt dat niet, dan kan Schokland volgens de burgemeester de Werelderfgoedstatus in de toekomst kwijtraken.

De grond bij Schokland verdroogt, waardoor bodemschatten bij het voormalige eiland verloren dreigen te gaan. Om dit tegen te gaan, moet een 200 hectare groot gebied ten zuiden van Schokland worden aangekocht en vernat. De Staten ging eerder al akkoord met een financiele bijdrage aan dit project, maar volgens Noordoostpolder is voor de aankoop van de laatste 34 hectare extra geld nodig.

Provinciale Staten besluit woensdagavond op welke plekken in de provincie de komende tijd nieuwe natuur zal worden ontwikkeld. De vernatting van Schokland is één van de 33 ingediende voorstellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel