Ook protest uit NOP tegen gaswinning

NOORDOOSTPOLDER
Vijf leden van de actiegroep Schaliegasvrij Noordoostpolder hebben woensdagavond actie gevoerd in Groningen tegen de gaswinning in die provincie. Ze liepen met borden en posters mee in de fakkeloptocht door het centrum van de stad.

Volgens de actiegroep is de veiligheid van inwoners in Groningen in het geding doordat de gaswinning zorgt voor een toename van aardbevingen. Dat is ook een risico voor Noordoostpolder als daar geboord mag worden naar schaliegas, zegt de actiegroep.

Schaliegasvrij Noordoostpolder wilde met het protest de inwoners een hart onder de riem steken en hoopt dat minister Kamp besluit om toekomstige schaliegasboringen in Noordoostpolder definitief een halt toe te roept.

Foto's: Sikkomreacties (3)

 • Ab

   

  Wat een zeuren. zelf draaien ze de thermostaat in de winter ook lekker hoog en stappen gewoon in de auto. Maw loop niet te zeuren.

  reageer
 • Andree

   

  Ondertussen stoken ze wel allemaal het huis warm met gas uit Groningen. En morgenochtend weer lekker douchen. Overigens zou het wel verstandig zijn, nu het buitenlandse gas goedkoop is, de verdamper op de Maasvlakte in vol bedrijf te brengen en zoveel mogelijk LNG gas uit Algerije en Rusland te gebruiken. Dan kan het Nederlandse gas later weer gebruikt worden wanneer het weer duur is.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Niet werken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert