ONS NOP: vrijkaartjes theater 't Voorhuys ongepast

NOORDOOSTPOLDER • Wo 17 december 2014 | 21:11 • Woensdag 17 december 2014 | 21:11
Gemeenteraadslid Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder vindt het ongepast dat gemeenteraadsleden vrijkaartjes krijgen aangeboden van theater 't Voorhuys. Het aanbod komt kort na het besluit van de raad om akkoord te gaan met het vrijmaken van twee miljoen euro voor het Cultuurbedrijf.

Daarin krijgen het theater, het Muzisch Centrum, de kunstuitleen en museum Schokland een plaats. Lammers heeft zijn kaartjes per kerende post teruggestuurd. Hij vindt het aanbod ongepast en oordeelt dat alle schijn van belangenverstrengeling voorkomen moet worden.

Theaterdirecteur Ton van Rheenen laat weten dat er wel vaker kaartjes worden aangeboden aan raadsleden. Dit keer om waardering uit te spreken aan de gemeente, dat die zich weer voor vier jaar aan het theater verbindt. De vrijkaartjes waren voor een voorstelling met kerstliederen gezongen door het Ierse koor Anúna.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel