Provincie: geen extra geld voor Schokland

SCHOKLAND
De provincie Flevoland wil geen extra geld toezeggen voor behoud van de Werelderfgoedstatus van Schokland. Wel wordt er gekeken of dat gerealiseerd kan worden met andere betrokken partijen, zoals het Rijk.

De grond bij Schokland verdroogt, waardoor bodemschatten verloren dreigen te gaan. Er is een flinke som geld nodig om het gebied te vernatten. De provincie wil een deel daarvan betalen, maar volgens burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder is er meer nodig. Hij vreest dat Schokland zonder een extra bijdrage de Werelderfgoedstatus verliest.

Wel is Van der Werff blij met de uitspraken van de provincie dat zij het belang van een Werelderfgoedstatus inziet en alsnog kijken naar andere manieren om deze status te behouden.

reacties (4)

 • Smurf

   

  Het museum behoort niet tot het werelderfgoed. Er is niks origineels aan de gebouwtjes waarin het museum gehuisvest is.

  reageer
 • Carry

   

  Ach nee, de Noordoostpolder heeft ook nooit tot de provincie behoort. Was zelfs niet ingetekend op de kaart. Zegt al genoeg. Alles voor de andere kant van de brug. Noordoostpolder is een brug te ver!!

  reageer
 • Gerard

   

  Jammer voor Schokland, het ligt aan de verkeerde kant van de brug.......!!

  reageer
 • Karel

   

  Door museum Schokland deze week in het cultuurhuis te zetten heeft de burgemeester zelf het risico genomen dat Schokland haar status van Werlederfgoed verliest. Niet erg slim van deze burgemeester en daarom had hij nu niet moeten hopen geld te krijgen van de provincie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert