Werkbedrijf voor mensen met arbeidsbeperking

FLEVOLAND
Flevoland krijgt een regionaal werkbedrijf om 400 mensen met een arbeidsbeperking aan werk te helpen. Daarvoor hebben vijf gemeenten, werkgevers, werknemers en het UWV donderdagochtend in Almere een overeenkomst getekend.

Alle Flevolandse gemeenten, behalve Zeewolde, doen hieraan mee. Het is de bedoeling dat er de komende jaren 150 mensen een baan bij de overheid krijgen en 250 bij bedrijven en organisaties.

De samenwerking tussen gemeenten, UWV en sociale partners is een gevolg van de nieuwe Participatiewet, die op 1 januari in werking treedt.

reacties (9)

 • Help

   

  Hallo Peter, Kun je voor mij ok wat betekenen? Ik ben 57 jarige hartpatiënt en al een jaarlang op zoek naar een baan.

  reageer
 • peter

   

  totale onzin wat je nu zegt... een gemeente is geen werkgever, deze bemiddeld hooguit om voor deze doelgroep werk te vinden... nobel iets... dat er instanties zijn die zich daar mee bezig willen houden is eveneens te prijzen.. de werkgever die uiteindelijk deze mensen aan het werk helpt is 1 sociaal bezig, de mogelijkheid wordt geboden, en leveren hun bijdrage om mensen verder te helpen.. 2 deze mensen komen binnen de normale werkgelegenheids-voorziening gewoon weg niet aan het werk. dat is heel simpel, en dus voor een werkgever die er heel veel tijd en energie in wil steken best een subsidie waard. waarmee mensen weer enige eigenwaarde krijgen en geaccepteerd worden binnen de maatschappij.

  reageer
 • Bas

   

  Een regionaal werkbedrijf naast de gemeentelijke werkbedrijven? Worden er nu ambtenaren gespaard of is er gewoon weer niet nagedacht? Wat een onzin, werk gewoon samen. Daar is toch geen instituut voor nodig? Dit komt niet ten goede van de doelgroep maar past alleen op de portomonee van de publieke zakkenvullers.

  reageer
 • Nico

   

  In Almere neemt de gemeente al deel aan de sociale werkvoorziening Tomin. Komt deze Flevolandse structuur er naast of in plaats van te staan?

  reageer
 • peter

   

  Ik wil het zien, ik ben startend ondernemer, en wil heel graag met mensen werken die om bepaalde redenen niet aan de bak komen.. ben wel van mening dat een provincie daar iets tegenover moet stellen. en een potentieel medewerker zich voor 100% inzet. ik wil met alle liefde mensen aan het werk helpen, als startend ondernemer zijn personeelskosten het grootste struikelblok. met een stukje subsidie kan het voor een ondernemer iets makkelijker worden. Dus gemeente, UWV en betrokken partijen vertel het me maar.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja..

   

  Wat wordt precies verstaan onder een arbeidsbeperking? Bijvoorbeeld dat je tegenwoordig met een leeftijd van 45 te oud bent? Ik ben bang dat men dat er niet mee bedoelt..

  reageer
 • mari anne

   

  Ik ben ook tegen, de normale werknemers, die altijd al hun werk naar behoren doen, worden vervangen door gesubsidieerde werknemers. Want hier vangen de werkgevers voor.

  reageer
 • Pluk

   

  Tegen!!! Bij ons in de NOP is de Gemeente al begonnen met het beconcureren van de reguliere arbeidsmarkt. Er worden geen extra arbeidsplaatsen gecreeerd, maar reguliere arbeid wordt vervangen door gesubsidieerde arbeid.

  reageer
 • arjan

   

  eindelijk lijkt de participatie wet iets positiefs op te leveren ga zo door

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert