Aantal weidevogels blijft stabiel

FLEVOLAND
Weide- en akkervogels hebben dit jaar in Flevoland weer iets meer nesten gemaakt dan vorig jaar. Dat meldt Landschapsbeheer Flevoland.

De natuurorganisatie is blij met het stabiele aantal, omdat het aantal nesten landelijk afneemt. In totaal zijn er dit jaar 983 nesten gevonden. Vorig jaar waren dat er 965. 74 procent van de nesten is ook echt uitgekomen.

Volgens Landschapsbeheer heeft dit onder meer te maken met de inspanningen van vrijwilligers. Die markeren de nesten in het voorjaar zodat ze zichtbaar zijn voor de boeren. Daardoor zijn er ruim 450 nesten gespaard gebleven die anders verpletterd zouden zijn door de grote landbouwmachines.

reacties (2)

 • Rob

   

  Zijn er daadwerkelijk meer nesten gemaakt, of hebben de vrijwilligers beter gezocht dit jaar?

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Een mooi resultaat dat Landschapsbeheer Flevoland in 2014 ten aanzien van de weide- en akkervogels heeft geboekt! Wij wachten nu op de telresultaten van Natuurmonumenten-Flevoland met betrekking tot Het Ettenlandseveld. Zoals bekend waren de 23 hectare bloem- en kruidenrijk weidevogelbroedgebied een Eldorado voor broedende weidevogels. Tót de Herinrichting door Natuurmonumenten in het najaar van 2013. Vandaar de spanning - wat leverde het broedjaar 2014 méér op ( als gevolg van de 'verbeteringen' voor 'de weidevogel' )? Ongetwijfeld komt Natuurmonumenten - waar de slager zijn eigen vlees keurt - binnenkort met prachtresultaten over de brug! ;-)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert