Mansveld ontraadt SP-motie tegen vliegveld

LELYSTAD
In een kort debat over luchtvaart heeft de SP in de Tweede Kamer er opnieuw voor gepleit om af te zien van de ontwikkeling van Lelystad Airport. Het debat was een vervolg op een overleg van eind november.

Volgens de SP is Lelystad Airport overbodig en kan de luchtvaart nog volop terecht op Schiphol. Staatssecretaris Wilma Mansveld ontraadde de motie. Volgens haar is de besluitvorming zorgvuldig doorlopen en zijn de vooruitzichten voor Lelystad positief.

GroenLinks diende aanvankelijk een motie in, die opriep goed te kijken naar een onderzoek van de Europese Rekenkamer. Die constateerde eerder deze week dat Europese investeringen in regionale luchthavens weggegooid geld zijn geweest.

Nadat de staatssecretaris aangaf de aanbevelingen te bestuderen en mee te nemen bij de ontwikkeling van onder andere Lelystad, hield GroenLinks de motie aan.

reacties (6)

 • robin

   

  Wel een motie indienen SP. Om onze burgers te beschermen tegen luchtvervuiling en andere gevaarlijke stoffen.

  reageer
 • Hendrik

   

  Is het zorgvuldig om een second opinion uit te laten voeren door hetzelfde bureau dat de economische cijfers heeft gemaakt? Stikstofcijfers te presenteren die niet kloppen en verder niemand kan narekenen? Groei van de luchtvaart veel te rooskleurig voor te stellen en te liegen met statistieken? Werkgelegenheidseffecten veel te rooskleurig voor te stellen? Geen rekening te houden met verlies van hub functie op schiphol? Gelukkig mag de Raad van State hier over oordelen en niet Mansveld.

  reageer
 • Harry44

   

  Er zijn meerdere verhalen van insiders uit de luchtvaart te lezen, die zeggen dat Lelystad Airport voorlopig en waarschijnlijk voor altijd overbodig is. Reden no. 1 : Schiphol verliest de "hub" functie.. Lees Luchtvaartnieuws en Piloot en vliegtuig er eens op na. Wat heeft het voor een zin als de politiek na jaren gezeur eindelijk tot een conclusie komt dat Lelystad Airport er MAG komen, als de praktijk zegt dat het mosterd na de maaltijd zal worden. Ik ben voor de duidelijkheid, niet tegen het vliegveld.

  reageer
 • Benni Adam

   

  gezien de recent opnieuw opduikende resultaten betreffende gezondheidsrisico bij vliegvelden, nu door de gemeten hoge concentraties fijnstof in de lucht, begrijp ik voor het eerst goed waar die enorme extra werkgelegenheid vandaan gaat komen bij vliegveld Lelystad. Nauwelijks extra nieuwe banen op het vliegveld zelf, maar in de gezondheidszorg zal de omzet stijgen, met name bij oncologen en verpleegsters. Bravo voorstanders, dat is nog eens een uitkomst

  reageer
 • jk

   

  Ik ontraad de hele sp...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Kevin

   

  Waar is de SP mee bezig?? Levert banen op en is goed voor de Flevolandse economie. Laat de SP zich druk maken om belangrijke zaken. Ook in de NOP ziitten een stel ...... in de gemeenteraad, die alleen maar domme vragen stellen, domme acties doen, maar weinig wol. Laten ze bij hun eigen eens te rade gaan. Of het wel zin heeft op deze manier lokale politiek te voeren. Laat dat aan de echte kenners en partijen, die wel de hoed en de rand weten over.

  reageer
 • Het intellect sprak??

   

  Jammer dat er mensen bestaan die delegerend spreken over anders denkenden.Deze opvatting geeft meer weer hoe iemand in het leven staat.Gelukkig zijn er nog mede burgers die niet overal volgzaam mee in stemmen.Dat op basis van volg de leider je akkoord moet gaan is al veel te veel aan de orde!! Dat riekt naar chantage . Vooral de verontreiniging van cerosine (brandstof voor het vliegtuig) zal de polder zeker niet goed doen.Deze uitlaatgassen zullen zeker op termijn effect hebben op de landbouw en bevolking. Wat is belangrijker???Meer ziekte verwekkers creëren ???

 • Rob

   

  Helemaal mee oneens!

 • Jean-Pierre

   

  Helemaal mee eens!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert