Tientje betalen voor hulp bij huishouden

ZEEWOLDE
Zeewoldenaren die hulp bij het huishouden krijgen moeten vanaf volgend jaar daar 10 euro per uur aan mee betalen. De gemeente betaalt de resterende 10,49. De eigen bijdrage geldt in principe voor iedereen die hulp krijgt. Inwoners die door de beleidsmaatregel onder de armoedegrens komen, kunnen wel compensatie krijgen.

In Zeewolde krijgen dit jaar zo'n 300 mensen gemiddeld drie uur per week hulp bij het huishouden. Hoeveel inwoners volgend jaar nog hulp krijgen, weet de gemeente niet. Daarvoor worden de komende maanden zogenaamde keukentafelgesprekken gevoerd.

De gemeente krijgt in 2015 en 2016 ruim 210.000 euro per jaar extra van het Rijk om werkgelegenheid in de thuiszorg te behouden.

reacties (14)

 • Gebeurd ook in Zeewolde

   

  Schandalig. Een tientje moeten betalen voor je zorg, terwijl er miljoenen naar Kultuur, Blauwe Diamant, Tulpeiland, Polenhotels en ander B&W vermaak gaan. Los van de kosten over het geheven tientje, die minstens verdrievoudigd gaan worden door de organisatie hierover!

  reageer
 • frisjes

   

  Had Zeewolde niet ergens nog een paar miljoen liggen? Ook als inwoner of kind in Zeewolde met zorgvraag, ben je de pineut en niet een klein beetje. Zeewolde krijgt er geen goede naam van....en zij die hierover gaan beslissen hebben geen ervaring met de dagelijkse intensieve zorg van mensen/kinderen... Hoe gek, dat mensen t niet meer zien zitten, met alle gevolgen van dien....

  reageer
 • Jan

   

  Inderdaad, schandalige manier van doen. Dus eerst moet je door de maatregel onder de armoedegrens komen en dan pas leggen ze wat meer bij? En wat is er voor een alternatief voor deze mensen? Dan maar geen hulp en in een steeds meer vervuilend huis moeten wonen? Dus dit is de toekomst voor onze ouderen en gehandicapten, ik schaam mij voor dit Nederland met overheden die zo ver van de eigen bevolking af staan. En pas nog een stuk over de Almeerse wethouder die er gewoon even 50000 aan vervoerskosten er doorheen jaagt!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Voor wie een goed inkomen heeft is dit geen probleem. Voor wie zijn hele leven krom heeft gelegen, hulpbehoevend is en alleen met AOW rond moet zien te komen is dit een klap in het gezicht. Met de huidige coalitie is rechtvaardigheid ver te zoeken. 18 maart verkiezingen!

  reageer
 • Ijsjes

   

  Ja, dit geeft dus heel duidelijk weer waar de centen gaan zitten. Zo jammer van alles wat opgebouwd is. PGB,s zullen verdwijnen en werken via tussenpersonen/bureau,s is wat de klok gaat slaan. Maar dat is geen vooruitgang, dat ik terug naar de jaren.....nu noem eens wat.....60 of zo

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Leuke handige puberbuurmeisjes komen graag voor hun zakcentje een half uurtje zuigen. Daar is dan 10 euro heel goed aan besteed. De week er na doen ze dan in een half uurtje wat wastafels en de WC weer prachtig glimmen! Over uren koffieleuten denken we niet na, we babbelen wat tijdens het werk! Vakken vullen bij AH schuift niet meer dan 5.50 euro per uur tot 16 jaar!

  reageer
 • als je een zzp-er in huurt betaal je rond de 12,50 , werk je via een buro krijg je 10,80! dat betekend dus dat er ruim 10 euro naar zorgburo's gaat? haal die er tussen uit......

  reageer
 • warbol

   

  Dat werkt zwart werk weer in de hand, mooi resultaat van te zorgbeleid

  reageer
 • Andy

   

  Ik voorzie een mooie bloeiende zwarte markt aankomen.

  reageer
 • KC

   

  Helemaal gelijk. Het afbreken, zonder sloopvergunning, is begonnen.

  reageer
 • Stuffie

   

  Dan betaalt de Gemeente Zeewolde rijkelijk veel voor een huishoudelijke hulp, er zijn bedrijven (en ook in Zeewolde) die rond de € 19.00 per uur vragen.

  reageer
 • kees d.

   

  WANBELEID!!!! Mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben ooit al eens een groot van het salaris bij het UWV ingeleverd.

  reageer
 • grondstof

   

  De gemeente krijgt in 2015 en 2016 ruim 210.000 euro per jaar extra van het Rijk om werkgelegenheid in de thuiszorg te behouden wordt er gesteld. Tegelijkertijd vermeld men tussen neus en lippen door dat iemand die hulp krijgt 10 euro/uur bij moet betalen. Denkt de regering nou echt dat de thuiszorg op deze manier in stand blijft? Als ik de 10 euro/uur zwart in de hand druk van iemand die mij hulp geeft dan heeft die een beter inkomen dan met de regeling van de overheid. Het zal dus alleen maar zorgen voor minder werkgelegenheid bij thuiszorg organisaties en meer zwartwerken in die branche.

  reageer
 • Urker

   

  Dat wat dan Dubbel betalen, zorg toeslag en dan ook nog 10 euro gaan vragen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert