Meeste armoede in Lelystad, minste op Urk

FLEVOLAND
De gemeente Lelystad kende in 2012 de meeste armoede van Flevoland. Dat blijkt uit het laatste Armoedesignalement, gemaakt door het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ruim 12 procent van de Lelystadse huishoudens had een inkomen onder de lage-inkomensgrens. In Almere was dat bijna 11 procent. Van de Flevolandse gemeenten had Urk de minste armoede met 6 procent. Het landelijk gemiddelde was 9,5 procent.

De cijfers van 2013 zijn ook bekend maar die worden niet uitgesplitst per gemeente.reacties (8)

 • Freek

   

  Precies, aan de bak en de hele dag lopen gallen op alles. Ik zie zoveel mensen hier die werkelijk nog geen zin hebben om adem te halen. Doe iets nuttigs met je leven, zet je in voor de maatschappij. En anders: ga terug naar Amsterdam

  reageer
 • Komt er weer 1...

   

  Het gros leeft niet in armoe dankzij de regering of je moet bedoelen dat het te makkelijk is om arm te zijn. Zit het tegen dan zet je je schouders eronder en gaat aan het werk (letterlijk) of je gaat in elk geval aan de slag om het privé beter op de rit te zetten. Inkomen en uitgaven bekijken en dan kan iedereen gewoon prima rondkomen of je bent je echt te buiten gegaan in schulden die niet nodig waren.

  reageer
 • Nora

   

  Schandelijk dat zoveel mensen in armoe leven dank aan de regering

  reageer
 • Swiebertje

   

  Rechtstreeks verwant aan Urker arbeidsethos

  reageer
 • HM

   

  Het is maar wat je als bestaansminimum of als armoede definieert. Vandaag in de NRC: "De armoedegrens ligt bij het SCP op 1060 euro per maand voor een alleenstaande. Voor een paar met een kind is dat 1.770 euro en voor een eenoudergezin met één kind ligt dat criterium op 1.410 euro. De bedragen zijn volgens het SCP gebaseerd op wat iemand nodig heeft om aan de maatschappij mee te doen en om in de primaire levensbehoeften te kunnen voorzien. " Voor Lelystad zou het in ieder geval opnieuw een teken moeten zijn om er alles op te richten meer mensen met goede opleiding en werk/inkomen naar de stad te halen. Alleen meer van dat soort inwoners kunnen zorgen voor betere gemeentelijke financiën, merk omzet voor middenstand en meer werk voor de lagere inkomens. Anders wordt het hier binnenkort een soort oost-Groningen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gast

   

  Zoals het er nu uitziet word het ook erger gemeente Lelystad heeft geen geld dus krijgen de mensen nu niks erbij wat ze nu wel krijgen zoals zorg toeslag! Deze gemeente vind dat niet nodig. Vraag maar of je kinderen bij kunnen springen word er dan gezegd.

  reageer
 • Wodan

   

  Volgens de gegevens heeft Lelystad meer dan 14% werkelozen. Hoeveel huishoudens zijn er in Lelystad onder het bestaansminimum?

  reageer
 • KC

   

  Lang leve de welwelvaart. Het wordt wat als de gemeentes het in 2015 het moet oplossen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert