Stadsnomaden Almere stappen naar rechter

ALMERE
Vier stadsnomaden in Almere willen dat de gemeente ze langer de tijd geeft om gewone huisvesting te vinden. Dat stelden twee van hen donderdag voor de bestuursrechter in Lelystad.

De jongeren slapen in caravans op bedrijventerrein De Vaart. De gemeente Almere wil ze daar weg hebben omdat dit illegaal is. De jongeren menen dat er geen alternatief is omdat er lange wachtlijsten zijn voor een sociale huurwoning. Bovendien heeft de gemeente ze het afgelopen half jaar gedoogd, zodat ze samen een oplossing konden vinden.

De stadsnomaden zeggen ook hun best te hebben gedaan om een woning te vinden en een uitkering aan te vragen maar dat de gemeente daaraan niet vlot heeft meegewerkt. De gemeente stelt juist dat de jongeren onwelwillend zijn.

De bestuursrechter doet 8 januari uitspraak.

reacties (8)

 • Kees

   

  Inderdaad handhaven, vertrekken voor bepaalde datum anders word de zooi opgeruimd en de onkosten verhaald op dit werkschuw tuig.

  reageer
 • Paul

   

  Lekker makkelijk de Gemeente de schuld geven waar komen ze trouwens vandaan? Iedereen moet lang wachten op een huurwoning dus zij niet? Klaplopers zijn het.

  reageer
 • Ron

   

  Stadsnomaden??? Een nieuwe term om niets te hoeven bijdragen aan de samenleving, maar vervolgens wel die samenleving de schuld kunnen geven van je situatie. Freeloaders lijkt me meer een passende term.

  reageer
 • Hans v veen

   

  Heel simpel bestemmingsplan van het gebied handhaven dus opruimen en wegwezen.

  reageer
 • fred

   

  gewoon weer naar huis jongens. ze denken dat de door hen verzonnen term -stadsnomaden- er nog een fijn romantischt of cultureel tintje aangeeft, maar het zijn gewoon flapdrollen. aanpakken die gasten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Precies, aan de bak. Vakkenvullen, vlees slachten of groen schoffelen.. Er is altijd wat te doen

  reageer
 • Jeroen

   

  Luie stakkers zijn het. Gewoon werken met je donder, en eens volwassen worden. Feestjes geven kunnen ze als de beste, maar er komt een tijd, dat je aan wat andere dingen dan alleen maar feestjes dient te denken.

  reageer
 • Nico

   

  Was daar laatst geen asbest gevonden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert