80 procent vindt dat armoede is toegenomen

FLEVOLAND
Bijna tachtig procent van de Flevolanders heeft het idee dat de armoede in Nederland het afgelopen jaar is toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Die ondervroeg inwoners naar hun mening over armoede.

Wat 51 procent van de ondervraagden betreft is de armoede in Nederland een redelijk groot probleem. Bijna driekwart van de ondervraagden vindt het een taak van de overheid om dit probleem op te lossen.

Ook werd in het onderzoek gevraagd naar noodzakelijk bezit voor een huishouden. Op nummer één staat een warme woning, gevolgd door iedere dag fruit eten en dagelijks een warme maaltijd (98, 89 en 81 procent). Het minste behoefte hebben Flevolanders aan roken, het hebben van een vaatwasmachine of auto en maandelijks uitgaan.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Klopt. Daarom moet Nederland de export ook verbieden, nietwaar? Gaan we wel weer knolrapen eten, ieder dag.

  reageer
 • Een Betere Wereld Begint....

   

  Hier ook! De pakketten zien er altijd super leuk uit, maar met een aanvulling maak je er meerdere pakketten van en delen we verder uit. Als je het goed hebt kun je anderen ook een fijne avond/kerst geven. Dat kleine extraatje is niet voor iedereen weg gelegd!

  reageer
 • Herman

   

  Dan moet het daar veel beter zijn dankzij al die miljoenen en miljarden. Ga je daar toch heen!

  reageer
 • wim

   

  Het is maar een klein ding, maar de kerstpakketten van ons thuis worden door ons aangevuld en gaan voor grootste deel naar aantal mensen die een extraatje kunnen gebruiken.

  reageer
 • Karin

   

  en maar miljoenen/miljarden naar buitenland brengen!!! Bah!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andree

   

  Als het panel het denkt is het dan ook zo? We hebben wel meer krankzinnige opinies uit het eenvandaagpanel gehoord. Het zijn hele nobele donateurs die altijd dreigen er mee te stoppen. Handig als dat gratis kan.

  reageer
 • Ester

   

  Vinden dat de overheid het moet oplossen. Er word al zoveel belasting geheven, daar ligt ook het probleem. De lasten zijn zo hoog dat je amper iets overhoud om van te leven.

  reageer
 • Huurder.

   

  Gek ey? De huren steigen elk jaar weer en de inkomens blijven maar dalen. En alles om je heen wordt steeds ietsje duurder. Met als gevolg dat er sociale voorzieningen kapot worden bezuinigt. Chapeu.!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert