Provincie koploper met biologische landbouw

FLEVOLAND
Flevoland is (verhoudingsgewijs) de provincie met de meeste biologische landbouwbedrijven. Dat blijkt uit de Landbouwtelling van het CBS.

Volgens deze telling werkt bijna 9 procent van de landbouwbedrijven in onze provincie biologisch. Flevoland wordt op afstand gevolgd door Utrecht, waar pas drieënhalf procent van de bedrijven biologisch is. Met een groei van 8,4 procent is het aandeel biologische landbouwbedrijven in Flevoland dit jaar ook het meeste toegenomen.

Gemiddeld is in Nederland maar iets meer dan twee procent van de landbouwbedrijven biologisch. De laatste vier jaar zijn er maar weinig biologische bedrijven bijgekomen.reacties (6)

 • Jeroen de Koning

   

  Dat krijg je met mensen die maar wat roepen, die zou je bijna geloven. Onderbouw nu eens wat je zegt, biologisch kan prima. http://www.agf.nl/artikel/119647/Opbrengstverschillen-tussen-biologisch-en-conventioneel-kleiner-dan-verwacht

  reageer
 • bio boer

   

  haha mooi verhaal. je mag hopen dat je zelf eens wat lagere opbrengsten zou hebbben. dan krijg je tenminste een fatsoenlijke prijs voor je gif patatten.

  reageer
 • sander

   

  Als de biologische boeren alleen aardappelziekte resistente rassen mogen telen kan dat ook nog een grote vermindering van de hoeveelheid gewasbeschermingsmiddelen in de normale landbouw opleveren .

  reageer
 • BMI

   

  Biologische landbouw is een heilloze weg. Door de lage opbrengsten, is het totaal niet duurzaam en kunnen we de wereldbevolking bij lange na niet voeden

  reageer
 • Cor

   

  Als volgend jaar wordt besloten Lelystad Airport te ontwikkelen is het waarschijnlijk voorbij met deze groei. Wat schiet het nog op om biologisch te boeren als gewassen worden bedekt met ultrafijnstof en kerosine? Voor het imago ook niet goed, wie koopt er dan nog biologische producten uit Flevoland? Denk niet dat de provincie deze belangen goed heeft afgewogen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Opa Schoonenberg

   

  Als Lelystad van plan is zichzelf in Duitsland te gaan verkopen, mogen ze dat argument ook gerust meenemen. Net als de windenergie. De gemiddelde Duitser is daar veel gevoeliger voor dan wij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert