Zorggroep Almere bezuinigt op kerstpakket

ALMERE
De Zorggroep Almere gaat in 2015 onder meer 1,1 miljoen euro bezuinigen.Dat doet ze door alle medewerkers een goedkoper kerstpakket te geven en de schoonmaakdienst uit te besteden. In totaal wil Zorggroep Almere 17 maatregelen nemen. Dat blijkt uit interne stukken in handen van Omroep Flevoland.

Het bedrag van 1,1 miljoen euro is een deel van de totale bezuiniging van 5 miljoen euro, die uiterlijk eind 2017 gerealiseerd moet zijn. Andere maatregelen zijn het terugbrengen van het aantal secretaresses, het sluiten van de bedrijfskantine op het hoofdkantoor van Zorggroep Almere en het overstappen naar een andere telefoonprovider.

De ondernemingsraad moet nog met een aantal maatregelen akkoord gaan. Toch zijn de bezuinigingsmaatregelen al verwerkt in de begroting voor 2015.

reacties (9)

 • OPA zorg

   

  meer dan 20 jaar geleden (EVA!) was men al bezorgd over de niet te remmen groei van overhead bij deze organisatie. Nu gaan wat secretaresses eruit en de kerstpakketten . allemaal marginaal. wil men echt substantieel bezuinigen begin dan met de dure topmanagers!

  reageer
 • MKM

   

  Nee hoor.

  reageer
 • Tinus P

   

  Ik kreeg een niet te vreten kerststol van mn baas , oh oh wat was blij . Geef dan niks of spandeer het geld aan de voedselbank , dan hou ik er een beter gevoel aan over , ja een gegeven paard etc etc , eet smakelijk dan

  reageer
 • Frank

   

  Zo mee eens

  reageer
 • Dennis

   

  Een kerstpakket wordt blijkbaar door sommige mensen als een soort verplichting gezien? No way: een vrijwillig extraatje, niet meer dan dat. En als ik al wat krijg (en dat kreeg ik!) ; gegeven paard kijk ik niet in de bek!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • mam

   

  Ik heb liever werk zodat ik verzekerd ben van een inkomen dan een kerstpakket dit jaar en volgend jaar geen werk meer. Reactie een beetje kort door de bocht.

  reageer
 • peter

   

  reactie slaat nergens op!! zorggroep Almere neemt juist maatregelen om de overhead op het hoofdkantoor terug te dringen en zodoende zo goed mogelijk zorg te bieden waar nodig is, bij de mensen. en door het kerst pakket te verkleinen wordt wel bespaard maar zal geen medewerker echt zwaar onder leiden lijkt mij. kerst pakket is leuk maar geen noodzaak, zorg medewerkers ontvangen al via cao een eindejaarsuitkering gelijk aan +/- 1/3 netto maand loon.

  reageer
 • Herman

   

  Tsja, waarom zou je iets voor je personeel doen? Dat moet alleen maar werken en verder z'n kop dicht houden en vooral niet zeuren............ Het wordt tijd dat de economie weer wat aantrekt, zodat je als werknemer veel makkelijker naar een andere werkgever kan overstappen die wél hart voor zijn personeel heeft.

  reageer
 • frank

   

  net zoals bij de rest van werkend nederland

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert