Voor negende keer in een jaar gepakt zonder rijbewijs

ALMERE
Een Almeerder van 40 is zondagochtend in Almere voor de negende keer in een jaar betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen de man rijden en herkenden het voertuig. Daarop is de automobilist staande gehouden.

Het bleek inderdaad om de Almeerder te gaan die al acht keer eerder was betrapt op rijden zonder rijbewijs, in diezelfde auto. Hij is meegenomen naar het bureau.

De man kon iets later met een proces-verbaal op zak lopend naar huis. De auto is in beslag genomen.

reacties (10)

 • Nora

   

  Hij had al veel eerder in beslag moeten genomen dit is te gek voor woorden

  reageer
 • jan bakker

   

  In dit land nemen de h.h. rechters maar hoogst zelden een eis van het OM over, altijd zijn er wel verzachtende omstandigheden en moet de dader flink gepamperd worden. En Kees, als je het allemaal zo goed weet (i.c. het citeren van het wetboek van strafrecht), wat is dan de gerechtelijke historie in deze zaak? O.F. laat ons hierover volstrekt in het ongewisse..... Nogmaals: schandalig dat iemand bij herhaling onverzekerd een motorvoertuig kan besturen: hoe vaak loop je daarbij de kans hierop betrapt/aangehouden te worden? Dit figuur kennelijk al 9 keer binnen 1 jaar, met dank aan de Politie, die hun tijd toch ook wel nuttiger zouden kunnen besteden. Dit is dweilen met de kraan open.

  reageer
 • Kees

   

  De recidiveregeling voor het rijden zonder rijbewijs (overtreding van artikel 107 eerste lid WVW 1994) heeft betrekking op motorvoertuigen uit de voertuigcategorieën 1 tot en met 3 van categorie-indeling B. Tevens is deze recidiveregeling van toepassing op bestuurders van motorrijtuigen waarvan het rijbewijs zijn geldigheid heeft verloren door het verstrijken van de geldigheidsduur met meer dan één jaar of waarvan het rijbewijs met beperkte geldigheidsduur zijn geldigheid heeft verloren (feitcode K 060f of K060g). Voor de voertuigcategorieën 1 (bestuurders van motorvoertuigen op meer dan twee wielen 7 ), 2 (bestuurders van motorvoertuigen op twee wielen) en 3 (brom- en snorfietsers, inclusief bestuurders van brommobielen 8 ) geldt onderstaande recidiveregeling:Eerste overtreding: OM-strafbeschikking vast tarief feitcode K055, K060f en K 060g Tweede overtreding: Dagvaarden, eis ter zitting: geldboete categorie 1 en 2: € 390 en categorie 3: € 270 en voor alle categorieën één week hechtenis voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar Derde overtreding: Dagvaarden, eis ter zitting: twee weken hechtenis onvoorwaardelijk Vierde overtreding: Dagvaarden, eis ter zitting: drie weken hechtenis onvoorwaardelijk Vijfde en volgende overtreding: Dagvaarden, eis ter zitting: vier weken hechtenis onvoorwaardelijk Van recidive is sprake indien de overtreding wordt begaan binnen vier jaar na afdoening van de vorige overtreding. Door het OM wordt via raadpleging van het Justitieel Documentatie Systeem (JDS) vastgesteld

  reageer
 • Pzaal

   

  De auto zou bij de 2e keer al in beslag genomen moeten zijn. Beetje lezen doet wonderen.

  reageer
 • Klaas

   

  Taakstraf : 3 weken lang auto's poetsen bij de locale dealer om de hoek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almere

   

  Als je leest zie je dat de auto in beslag is genomen , anders hoeft hij ook niet naar huis te lopen

  reageer
 • ron

   

  had die auto nu juridisch wel of niet eerder in beslag worden genomen? het lijkt me wel want ik geloof niet dat in de wet staat dat dat pas bij de 9e keer mag. Waarom is dat dan niet eerder gebeurt? en hoe lang blijft die in beslagname?

  reageer
 • Dennis

   

  Nou, vertel het maar, wat dan voor straf? Moeten we hem afrossen, levenslang, verbannen? Hierop staat echt wel een straf, maar er wordt nu al ingevuld dat wat hij ook gaat krijgen het sowieso te laag zal zijn.

  reageer
 • Jan

   

  Inderdaad te gek voor woorden. Waarom wordt de auto niet in beslag genomen? En zelfs al staat die niet op zijn naam, dan nog geef je blijkbaar willens en wetens je auto mee aan iemand die dat soort risico neemt.

  reageer
 • jan bakker

   

  Belachelijk, hij is dus zeven keer te vaak betrapt, met dank aan het slappe optreden van justitie is dit soort zaken. Zo iemand zal maar, onverzekerd en wel, een ongeluk veroorzaken. Het slachtoffer kan dan fijn fluiten naar zijn centen (om over het andere leed nog maar te zwijgen) en deze dader komt er weer vanaf met een taakstrafje...... en rijdt waarschijnlijk op dit moment al weer vrolijk rond in een ander barrel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert