'Icedôme was gelukt met meer tijd'

ALMERE
Het schaatscomplex Icedôme in Almere Poort zou er zijn gekomen als de bedenkers meer tijd hadden gekregen. Dat zegt initiatiefnemer Folkert Buiter. Hij blikt voor het eerst terug op het mislukken van het project.

De KNSB besloot op 4 juni dat Almere niet de topsportlocatie voor het Nederlandse schaatsen zou worden. Volgens Buiter waren er wel investeerders maar had het consortium nog een half jaar de tijd nodig om het financieel helemaal rond te krijgen.

Volgens Buiter haakten in een eerder stadium investeerders af door het besluit van de KNSB en NOC*NSF op 25 mei 2013. De gunning aan Almere werd toen uitgesteld en een accountantskantoor kreeg de opdracht de financiële haalbaarheid van de drie gegadigden te onderzoeken.

Buiter zegt geen wrok te koesteren en ook nergens spijt van te hebben. Hij geeft aan veel van het project geleerd te hebben. Hij sluit dan ook niet uit dat de verzamelde kennis in de toekomst nog van pas komt bij de realisatie van een schaatstempel ergens in de wereld.

reacties (12)

 • -Z-

   

  Heer Buitert: u heeft bezworen dat alles op tijd rond zou zijn. Nu niet de onschuld gaan spelen ...

  reageer
 • Donnie

   

  Het was de bedoeling de financiering vooraf rond te hebben..... Wat kan deze man kletsen zeg........ Als hij zijn ervaring gaat gebruiken om elders een schaatstempel uit de grond te stampen dan gaat dat ook een luchtkasteel worden.

  reageer
 • Whiteman

   

  En hoeveel gemeenschapsgeld het kost.

  reageer
 • Zeb

   

  Die man klets uit zijn nek het is altijd achteraf. De floriade komt eraan.. gelukkig is het kasteel vrijblijvend te bezoeken. Almere houdt van zijn bewoners !!

  reageer
 • Bastiaan malotaux

   

  @henk almere is zeker geen dorp en de schaatsvereniging ook geen 100 leden. Voor zover ik op internet heb kunnen vinden zijn dat er 650. Als je niet weet waar je het over hebt kan je beter niks zeggen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Samen met Victor Muller een tandem gaan vormen, welke luchtkastelen kan bouwen. Buiter en Victor bouwen samen ijsmachine die het IJsselmeer omtovert in ijs. Kunnen daarop samen rijden in een snelle elektrische spijker. Dromen zijn bedrog, helaas...

  reageer
 • michael

   

  Folkert Buiter zeg maar niets meer a.u.b. Je kon wel 3 ijshallen bouwen zei je tegen de pers omdat de financiering al rond was en je hebt de burgemeester meegetrokken in je fabbeltje, en nu is Almere weer het lachtertje in de klas.

  reageer
 • Opa Flevoland

   

  Zakken gevuld en nu op om het volgende project te laten mislukken.

  reageer
 • Henk

   

  En wanneer hij 6 maanden extra had gehad had hij nog weer 6 maanden extra nodig. Iedereen haakte af en er is nooit 1 naam genoemd. Als hij echt zulke goede plannen had stonden bedrijven in de rij en hadden ze maar wat graag met hun naam in de krant willen staan. Kijk alleen naar de schaatsers, Sven, Ireen etc hebben moeite een team te vinden en dan nog voor minder salaris als daarvoor. Het geld zit niet in schaatsen en in een dorp als Almere met 1 club van amper 100 man ga je geen ijspaleis bouwen...

  reageer
 • Marc

   

  Het is goed dat er mensen zijn die durven te dromen en hun nek uit steken om te kijken of ze grote mooie projecten kunnen realiseren. Altijd jammer als het dan niet lukt, want ik weet hoeveel tijd en energie hier in gaat zitten.

  reageer
 • theo

   

  Tuurlijk...... zeg dan niks.....

  reageer
 • koos

   

  sommige mensen zullen altijd blijven geloven in hun eigen gelijk. wat er ook gebeurt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert