'Icedôme was gelukt met meer tijd'

ALMERE • Zo 21 december 2014 | 19:09 • Zondag 21 december 2014 | 19:09
Het schaatscomplex Icedôme in Almere Poort zou er zijn gekomen als de bedenkers meer tijd hadden gekregen. Dat zegt initiatiefnemer Folkert Buiter. Hij blikt voor het eerst terug op het mislukken van het project.

De KNSB besloot op 4 juni dat Almere niet de topsportlocatie voor het Nederlandse schaatsen zou worden. Volgens Buiter waren er wel investeerders maar had het consortium nog een half jaar de tijd nodig om het financieel helemaal rond te krijgen.

Volgens Buiter haakten in een eerder stadium investeerders af door het besluit van de KNSB en NOC*NSF op 25 mei 2013. De gunning aan Almere werd toen uitgesteld en een accountantskantoor kreeg de opdracht de financiële haalbaarheid van de drie gegadigden te onderzoeken.

Buiter zegt geen wrok te koesteren en ook nergens spijt van te hebben. Hij geeft aan veel van het project geleerd te hebben. Hij sluit dan ook niet uit dat de verzamelde kennis in de toekomst nog van pas komt bij de realisatie van een schaatstempel ergens in de wereld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel