'Winst' MC ziekenhuizen fors lager

FLEVOLAND
De ziekenhuizen en klinieken van de MC Groep in Lelystad, Emmeloord en Dronten hebben vorig jaar een positief resultaat behaald van 1,5 miljoen euro. Dat is fors lager dan de 9,8 miljoen een jaar eerder.

Door een lange discussie met het ministerie over hoe ziekenhuizen hun omzet moeten verantwoorden is het jaarverslag over 2013 pas nu verschenen. Hoewel er met planbare ingrepen en behandelingen minder werd verdiend, stegen de opbrengsten. Tegelijk namen ook de onkosten toe, waaronder personeelslasten. Dit ondanks maatregelen om de kosten te drukken door verpleegkundig personeel flexibeler te laten werken.

Ondanks de landelijke tendens dat het aantal ziekenhuispatiënten blijft dalen, is de directie optimistisch dat het lukt om de organisatie financieel steeds gezonder te maken.

reacties (7)

 • Redactie

   

  'Winst' staat niet voor niets tussen haakjes. Ziekenhuizen spreken niet over winst of verlies, maar over een positief of negatief resultaat. Kleine nuance, groot verschil.

  reageer
 • patient

   

  Niet de MC groep stond er slecht voor. Dat waren het Zuiderzeeziekenhuis en Dr.Jansma ziekenhuis resp. te Lelystad en Emmeloord. Deze werden overgenomen door Loek Winter ( MC-groep) en die zal de zaken trachten op orde te brengen. Maar ja, hij is grootaandeelhouder en wil ook wel iets verdienen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een ziekenhuis moet een instituut in dienst van de samenleving zijn. Dat er een financiële reserve opgebouwd wordt zou eventueel kunnen. Helaas is er nu een wet aangenomen waarbij is bepaald dat ziekenhuizen winst mogen uitkeren aan bijvoorbeeld aandeelhouders. Lang leve de VVD / de "fijne" privatisering. Besef goed op welke partij u straks in maart gaat stemmen!

  reageer
 • Ron

   

  Een ziekenhuis hoeft wat mij betreft helemaal geen winst te maken.

  reageer
 • MKM

   

  Bedenk wel dat de MC Groep er een paar jaar terug slecht voor stond. Ongetwijfeld is er nog wel wat te doen om financieel helemaal gezond te worden en om leningen af te lossen. Een positief resultaat zegt op zichzelf niet alles over wel/niet financieel gezond.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • rad

   

  ja lijkt mij ook.. maar het lijkt net of de ziekenhuis een winstgevend bedrijf moet zijn.. terwijl dat op de laatste plaats zou moeten komen.

  reageer
 • SJP

   

  Het is pas winst als er meer mensen beter worden gemaakt !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert