Brandveiligheid Woonpalet moet beter

ZEEWOLDE
De brandveiligheid in vijf wooncomplexen voor ouderen in Zeewolde is niet op orde. Dat stelt de Adviescommissie VAC Wonen na inspectie van vijf gebouwen van woningcorporatie Woonpalet.

Een evacuatiestoel om mensen die slecht ter been zijn de trap af te helpen, staat in wooncentrum Luxor achter slot en grendel op een bovenverdieping. In alle complexen zijn de nooduitgangen geregeld versperd. Ook ontbreken er bordjes die naar de uitgangen wijzen.

De adviescommissie vindt dat de tekortkomingen zo snel mogelijk moeten worden aangepakt. Woonpalet laat in een reactie weten dat iedere bewoner van Luxor een sleutel heeft om bij de opbergruimte voor de evacuatiestoel te komen. Om misbruik of diefstal te voorkomen is de stoel in Luxor apart gezet. In de andere vier voorzieningen - de Sfinx, Kruidenborg, Carré en Buitendijk - is de stoel direct te pakken.

reacties (3)

 • Gebeurd ook in Zeewolde

   

  Wat een heisa. Opgeblazen zaakje. De stoel staat niet op zijn plek. Als hij wel op zijn plek staat wordt ie in no time gejat is de ervaring,, dus......Kun je hem ook niet gebruiken toch? En wat heeft die stoel nu met brandveiligheid te maken? Niets! Als het echt heftig wordt sleep je de persoon naar buiten ipv van in zo'n stoel sjorren en dan naar buiten zien te krijgen.

  reageer
 • Nk

   

  Wat een onzin. Weet u eigenlijk wat wat zo'n "stoel" is?

  reageer
 • Vincent

   

  Iedere bewoner kan ook zelf zo'n stoel kopen, als de bewoners van het complex vinden dat ze niet meer redzaam of zelfredzaam genoeg zijn om zichzelf en elkaar in veiligheid te brengen. Dat is niet alleen de verantwoordelijkheid van de woningcorporatie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert