"Stad heeft meer nodig dan nagelstudio's en telefoonwinkels"

ALMERE
Het stadshart van Almere is leuker geworden door de flexibele opstelling van de gemeente en vastgoedeigenaren zoals Corio. Dat zegt Kim Steenbreker van Hard Bitten and the Others. De bijzondere winkel die zij samen met twee compagnons runt was niet van de grond gekomen als zij niet voor het idee hadden open gestaan. "Bij de gemeente en Corio is het besef ontstaan dat de stad meer nodig heeft dan ketens, all-you-can-eat restaurants, nagelstudio's en telefoonwinkels".

Bij Hard Bitten and the Others kun je terecht voor kleding, sieraden, skate artikelen maar ook bijvoorbeeld voor een lamp. Ook is er een bar waar feestjes worden georganiseerd.

De eigenaar van het pand, Corio, is trots op de jonge ondernemers. Volgens Karin Laumans zijn grote ketens ook noodzakelijk voor het centrum, maar moet dat worden aangevuld met kleinschalige bijzondere concepten. Corio heeft Hard Bitten and the Others vanaf de start met raad en daad bijgestaan, omdat de vastgoedonderneming van mening is dat het Almeerse stadshart beter wordt van dit soort winkels.

reacties (7)

 • -Z-

   

  Ssst, geen Hard Ander sprookje verpesten ...

  reageer
 • Paul

   

  De "Gemeente" had beloofd? De ondernemer moet er zelf wel willen zitten en daar kan de Gemeente niets aan veranderen!

  reageer
 • eefje

   

  en dan de vele kappers (in dit geval in Poort) niet te vergeten. Wij willen een ook eens een GRÓTERE AH die de gemeente had beloofd toen wij hier kwamen te wonen. Overigens gaan wij naar geen kapper in Poort; te duur.

  reageer
 • Mark

   

  Goed verhaal!

  reageer
 • koos

   

  en jammer dat er niet bij staat dat deze ondernemers eigenlijk geen huur betalen, terwijl ondernemers 10 meter verderop duizenden euros per maan betalen, ook die ondernemers werken keihard.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Jammer dat Van Rooij niet ook genoemd wordt, er zitten in het oude gedeelte (Zadelmakerstraat) ook leuke winkeltjes die anders zijn dan de standaard meuk.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ben blij dat corio ook nog wat panden bezit, en dat niet alles in handen is van de oplichters rodamco.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert