Tergooi eist werk Zorggroep terug

ALMERE
Zorggroep Almere en het Tergooi Ziekenhuis uit Hilversum stonden dinsdag tegenover elkaar voor de rechtbank in Utrecht.

Tergooi is het er niet mee eens dat Zorggroep Almere vanaf 1 januari de onderzoeken voor huisartsen niet meer laat uitvoeren door het Hilversumse ziekenhuis. Het gaat dan om onderzoeken als bloedprikken. Tergooi zegt daardoor ruim een miljoen euro aan omzet te verliezen.

Volgens Tergooi is de Zorggroep onduidelijk en niet transparant geweest dat een andere partij de onderzoeken gaat uitvoeren. Bovendien heeft de Zorggroep volgens Tergooi pas in augustus gemeld de samenwerking te stoppen. Zorggroep Almere zegt altijd duidelijk te zijn geweest richting Tergooi.

De rechter doet woensdag uitspraak. 

reacties (12)

 • .\/\/.

   

  Denk je nu echt dat bijna 150 Nederlandse ziekenhuizen al jaren de aanbestedingswet kunnen overtreden zonder dat het opvalt? En is het wel eens bij je opgekomen dat veel ziekenhuizen hun labwerk niet uitbesteden maar igeheel of gedeeltelijk eigenaar zijn van hun lab? Kakel vrolijk voort met je codes, de werkelijkheid zal zich er weinig vaan aantrekken.

  reageer
 • KC

   

  Kijk op de CPV lijst. Bij alles wat begint met 851 en ook 90. Dan zie dat alle ziekenhuizen dit moeten maar alle andere zorg ook.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De zorg wordt gefinancierd door....de zorgverzekeraars. De meeste instellingen zijn niet aanbestedingsplichtig, UMC's uitgezonderd.

  reageer
 • KC

   

  Gezondheidszorg, bloedonderzoek, e.d. staan in de CPV-code bij 851....... en verder en moet dus worden aanbesteed.

  reageer
 • KC

   

  De zorg wordt mede gefinancierd door de overheid en bloedonderzoek staat op de aanbestedingslijst.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\.

   

  Ik denk dat de ZGA geen overheidssubsidie krijgt. Het is een bedrijf zoals er zoveel zijn.

  reageer
 • KC

   

  Niet helemaal waar. Ook semi overheidsinstellingen, instellingen die ook subsidies krijgen, e.d. moeten openbaar aanbesteden en als er zoveel geld in omgaat zelfs Europees. Deze onderzoeken staan in de lijst welke in aanmerking voor aanbesteding.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Nee, dat is alleen verplicht voor overheidsinstellingen.

  reageer
 • ML

   

  Hoewel ik toch goede ervaringen heb met mijn apotheek en huisarts, bevallen mij deze gebeurtenissen en werkwijze van -het bestuur van- de zorggroep mij ook steeds minder. Stinkende spelletjes en 'vriendjespolitiek'. Toen Almere nog geen eigen ziekenhuis had, gingen bijna alle patiënten en onderzoeken naar Tergooi. Het Almeerse Flevoziekenhuis heeft in de beginjaren heel wat moeite moeten doen om geaccepteerd te worden maar heeft zich inmiddels meer dan bewezen met korte lijnen tussen eerste en tweede lijns gezondheidszorg (huisartsen en specialisten) Dat er voor sommige onderzoeken nog steeds een koerier tussen huisartsen van de zorggroep en Tergooi heen en weer rijdt verbaasd mij omdat de meeste onderzoeken inmiddels door het Flevoziekenhuis worden uitgevoerd. Zeker bloedonderzoek (in tegenstelling tot wat er in het bericht staat) En wat de rechter in deze ook te melden heeft, de zorggroep heeft zich voor een bepaald tijd vastgelegd aan samenwerking met Saltro (die overigens met andermans veren pronkt door te zeggen dat ZIJ de doktersassistenten hebben opgeleid voor het afnemen van bloed) Daar waar ik vind dat de zorgverzekeringen vaak veel te veel hun vingers in de pap houden, hadden ze hier toch meer moeten meebeslissen over de zin en noodzaak van dit geheel. En wie zijn straks de dupe . . . . ?

  reageer
 • Rudi

   

  Ik krijg de indruk dat Zorggroep Almere waar ze kan probeert te bezuinigen. Diabetes patienten bijv. kunnen hun diabetes-materiaal niet meer krijgen bij een gewone !!! apotheek vd Zorggroep. Dat gaat nu centraal bij hun distributie-centrum Randstad in Almere Buiten. Dat is voor mij uitgelopen op een deceptie. Afspraken worden niet nagekomen, je wordt ondanks beloften niet teruggebeld, ze zetten niks in een systeem maar noteren alles op losse briefje (zo bleek), je moet eens per drie maanden verplicht een heel pakket afnemen (naaldjes om te spuiten, priknaaldjes en test-strips) wat verspilling in de hand werkt (zorgkosten voor verz. neemt dus toe). Dus ben ik overgestapt naar een andere vrijgevestigde apotheek. Kan ze waarschijnlijk niks schelen, want de Zorggroep Almere gedraagt zich nog steeds als een monopolist. Hopelijk duurt dat niet lang meer.

  reageer
 • KC

   

  Zelfs Europees aanbesteed. De Zorggroep gaat hiermee aardig in de fout.

  reageer
 • KC

   

  Deze diensten moeten toch openbaar worden aanbesteed? Dan had iedereen kunnen inschrijven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert