Sociale controle drukt aantal inbraken

LELYSTAD
De daling van het aantal inbraken in de Lelystadse wijk Kamp is deels te verklaren door meer sociale controle bij de bewoners onderling. Dat stelt Fred Wilcke van het Wijkpreventieteam Kamp, dat doordeweeks alert is op inbrekers en andere verdachte personen.

De politie meldde dinsdag dat het aantal inbraken in de Kamp met 60 procent is gedaald. Dit komt onder meer door extra politie-inzet, preventietips, betere verlichting en het Wijkpreventieteam, hoewel dat al sinds 2008 bestaat.

Door de maatregelen zijn bewoners zich meer bewust van wie hun buurtgenoten zijn. Bij verdachte situaties spreken ze het preventieteam en de politie eerder aan, wat de veiligheid helpt vergroten.

reacties (7)

 • Barbara

   

  Nog duidelijker gezegd; het aanzien van grote delen in deze buurt leent zich wel aardig voor "vriendendienstjes" in deze sector. En als men uitgeonderhandeld is komt er weer een nieuwe buurt in actie waar dit soort armoede de overhand krijgt. Via allerlei verplaatsingen en/of verschuivingen werken boefjes nou eenmaal. Heb een tijdje dit soort buren gehad die daar een hobby van maakten. Er werd van alles in scene gezet om geloofwaardig over te komen tijdens aangiftes. Compleet nieuwe inboedels, pc apparatuur, telefoons en paspoorten werden opgegeven als gestolen goederen. Maar als een wijkteam vertelt dat dit gedoe kan worden voorkomen is dat mooi meegenomen.

  reageer
 • Jeroen

   

  Valt mee hoor, uit onderzoeken blijkt dat in de meeste gevallen, de dader uit de buurt komt.

  reageer
 • Jos '56

   

  Heb je daar bewijzen voor? anders is dit een behoorlijk boude uitspraak!!

  reageer
 • 13xx

   

  daderkennis?

  reageer
 • Andree

   

  Het zijn toch gewoon buurtgenoten die de inbraken plegen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mariska

   

  Helaas in wijk de Tjalk meer inbraken als in de Kamp. Zie wel regelmatig politie op de fiets. Volgend jaar groot onderhoud. Als ik dan tijdens een info avond hoor dat er ondanks dat veel bewoners hebben geklaagd over slechte verlichting, de gemeente daar NIETS aan gaat doen, dan zakt de moed me in de schoenen.

  reageer
 • vogeltje

   

  vandaar die camera van omroep flevoland bij de uitgang van de ah.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert