Thuiszorg moet werk staken: acuut gevaar voor patiënten

ALMERE
Thuiszorgorganisatie TCC Zorg in Almere moet onmiddellijk alle zorg aan cliënten staken en het werk overdragen aan een andere zorgaanbieder. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de organisatie bevolen. TCC levert geen verantwoorde zorg en er is een acuut gevaar voor de cliënten, staat in het bevel van de IGZ. TCC zou aan 300 cliënten zorg verlenen.

Volgens de inspectie zijn in het najaar van 2014 tal van meldingen van oud-medewerkers binnengekomen over misstanden. Op basis daarvan is nader onderzoek verricht. Zo geeft bestuurder John Woudenberg zich volgens de IGZ ten onrechte uit als verpleegkundige. Hij heeft daartoe geen opleiding gevolgd en staat evenmin geregistreerd in het verplichte BIG-register. Toch voerde hij risicovolle behandelingen uit, zoals injecteren, blaasspoelen en het geven van een klysma. Hij liet ook leerlingen van het ROC die met hem meeliepen die handelingen verrichten.

Het bevel van de Inspectie geldt voor zeven dagen. De minister van Volksgezondheid kan de maatregel verlengen. Directeur John Woudenberg is verrast door het bevel. Volgens hem wordt er nog geen zorg door zijn bedrijf geleverd. TCC Zorg zou pas volgend jaar van start gaan. Woudenberg heeft woensdag een gesprek op het ministerie. Hij wil daarom nu niet verder op de zaak ingaan. Ook de inspectie geeft geen toelichting.

John Woudenberg kwam in 2008 in het nieuws doordat ex-werknemers het faillissement aanvroegen van zijn toenmalige bedrijven Thuiszorg Centrale Flevoland (TCF) en Zorg Centrale Midden Nederland in Lelystad. Zij hadden al maanden geen salaris gehad en beschuldigden hem van frauduleus handelen. Ook had TCF een conflict met de gemeente Lelystad. 
In 2007 werd Zorg Detachering Nederland van Woudenberg failliet verklaard.

reacties (32)

 • Kelly Celeste

   

  Goedenavond, Aan de hand van uw reactie heb ik wat vragen aan u. Staat u er voor open om mijn vragen te beantwoorden? Mvg, Kelly

  reageer
 • D.S.

   

  Wauw wat ben ik blij dat ik daar niet meer werk!!! Het sollicitatiegesprek alleen al was raar. Welk 'directielid' zit tiJdens zo'n gesprek onderuitgezakt op de bank met de tv aan, terwijl er ook gewoon een tafel staat met 4 stoelen. Erg informeel.Toen ik daar werkte had ik na 1 week al discussies met die man over dingen die gewoon in de CAO staan. Werknemers die daar te veel over weten en de moeite doen om zich te verdiepen in de wetten omtrent arbeidstijden, CAO en dergelijke worden eruit gegooid. Nu snap ik waarom....

  reageer
 • G.F.

   

  Het zegt alles over die man hij doet zich zo mooi voor daar loopt iedereen in. Hij doet je stellig geloven dat zijn organisatie goed is.

  reageer
 • G.F.

   

  Nee Calibrisis absoluut niet aansprakelijk die heeben het contract ook opgezegd. Het is achteraf makkelijk praten wat je wel en niet had kunnen doen. ik heb in 2008 voor dit bedrijf gewerkt toen was er minder bekendheid als nu over deze man. Ik wil anderen waarschuwen ga niet met deze man in zee. Ik kijk inderdaad na 2008 goed uit met waar ik werk.

  reageer
 • Rita

   

  Hoi, kijk ik wil jouw absoluut niet aan de kant scheren en doen overkomen alsof ik jouw niet begrijp hoor. Ik begrijp het heel goed wat het met je kan doen als je door een bedrijf word genaaid. Uit mijn ervaring heb ik het volgende geleerd: check eerst de arbeidsvoorwaardes en de cao van een bedrijf. 2 Hoelang bestaat het bedrijf. 3 wie is de Directeur van het bedrijf. Waar bevind zich het bedrijf. 4 is het een bv of wat? Als je bij een bedrijf gaat solliciteren, neem ik aan dat je genoeg info over zo een bedrijf hebt om te kunnen bepalen als dit bij jouw past of niet. Anders komt het op neer: als je bijv jaren droog staat dan maakt het je echt niet uit wie je los en vast neukt. Want op dat moment ziet er alles lekker uit. Hoe goed heeft de calibris uitgezocht wat voor werkgever tcc was? Of was dat toevalig ook niet een oplichterspraktijk van john woudenberg?? Daarom ben ik zelf geen voorstander van onbekende bemiddelaren. Zouden jullie calibris ook niet hiervoor aansparkelijk kunnen stellen??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • G.F.

   

  Het aangenomen personeel kan hier niets aandoen toen deze gesolliciteerd heeft en aangenomen is. Je denkt bij een goede thuiszorginstelling te komen je hebt toch geen wantrouwen als je bij een bedrijf solliciteert. En zelfs waren ze bij Calibris erkend werkbedrijf. En die meneer John Woudenberg doet zich zo mooi voor dat je denkt dat het goed zit. Hij is iedereen te slim af met zijn mooie praatjes en handelswijze. Bij een sollicitatie heb je nog niet gelijk door hoe zo'n iemand en zijn bedrijf is daar kom je pas weken later achter. Wij hebben niet zitten slapen. Zelfs inspectie is hij te slim af. Die meneer heeft zulke geloofwaardige praatjes daar trapt iedereen in. Nu is er meer over deze meneer en zijn werkwijze op google bekend zodat je eerder er achter komt om niet met deze man in zee te gaan.

  reageer
 • Jimmy

   

  Dit bedoel ik dan he. Hoe kan het zijn dat deze vent meerdere malen is toegelaten om een bedrijf als zorgaanbieder op te richten terwijl zijn naam bekend staat. Dan komt et toch op neer dat de verantwoordelijke instanties gefaald hebben waar ze hadden moeten ingrijpen? Aller eerste stap voor PGB toekenning heeft de CIZ ook slordig gehandelt om zonder enige onderzoek deze toe te kennen, terwijl bij mensen die het echt nodig hebben en persoonlijk aanvragen Lopen ze te miereneuken en in de meeste gevallen niet toekennen. Dan is zo een bedrijf als TCC zorg wel een uitkomst om ze in te huren tegen betaling totdat de pgb Rond is hahahaha. Ik vraag mij af waar de sollicitatie gesprekken plaats heeft gevonden waarbij jullie niet eens door hebben gehad wat voor bedrijf het is.

  reageer
 • Dit is niet de 1 e keer. in 2007 en 2008 zijn er al 3 thuiszorginstellingen van deze man John Woudenberg failliet gegaan door onvakkundige zorg zonder de juiste papieren. In 2009 is hij gewoon weer een nieuwe thuiszorg in Almere gestart met dezelfde wanpraktijken.

  reageer
 • Ik weet dat dit een oplichters praktijk is. ik heb bij dit bedrijf gewerkt wat vreselijk was.

  reageer
 • Jimmy

   

  Het probleem begint al bij dat de inspectie teerd over de rug van een ander. Ze zitten allemaal eerst met armen overelkaar slapend geld te verdienen en komen pas in actie als er tig klachten over dit soort bedrijfjes liggen. ik vraag mij als er geen goedkeuring voor dit soort bedrijfjes bestaat om te kijken als de oprichter hiervan wel vakbekwam is. in Denhaag beloven ze maar wat en komen steeds met nieuwe plannetjes waardoor ze door de bos de bomen niet meer zien. En dit zo te zien een structrueel probleem. Er is duidelijk behoefte aan goed en goedkoop zorg i.p.v de ouderen uit de zorginstellingen worden eruitgeknikkerd, waar vervolgens de klote asielzoekers worden gepropt. Nogmaals Nederland heeft alleen gevoel voor de asielzoekers en vluchtelingen en laten hun eigen mensen stikken! Als er hier ook net zo hard naar word gekeken wat de mensen hier nodig hebben en hun steunen i.p.v water naar de zee dragen waar toch keer op keer de zelfde ellende onstaat, dan zou het alles overzichtelijker worden.

  reageer
 • Het is gewoon vreselijk erg dat de inspectie heeft zitten slapen al die jaren lang zodat deze man steeds opnieuw deze beunhaaspraktijken kan opzetten dat raakt ons allemaal heel erg. Ik hoop dat inspectie nu hun ogen open voorgoed open hebben staan en ook in Den Haag dat deze man nooit meer een thuiszorginstelling kan opzetten. Dit is een serieus groot probleem wat adequaat moet aangepakt worden.

  reageer
 • jimmy

   

  mensen mensen mensen, Ik snap eigenlijk niet wat jullie probleem is terwijl iemand zoals TCC zorg een weg heeft gevonden om geld te verdien. Het is gewoon gebruik maken van de mogelijkheid waar de instanties keer op keer de fout in gaan door niet secuur hun beleid te voeren. Waren de hoogerhandjes met hun wijze plannen en beloftes wel kortop dan hadden ze TCC bij voorbaat al gestopt voordat deze meneer met zijn bedrijf begon. als Nederlandse burger ben je al in de minderheid terwijl buitenland alle steun krijgen en terwijl onze mensen hier pijn en honger moeten lijden als ze geen inkomen heben. De kamerleden maken een potje van alles en gemeente zegt: het is jouw probleem dat je geen geld hebt. dus ja op welke manier ga je dan aan je geld komen? dus nu toch je verstand op volle toeren laten draaien en proberen erop in te spelen waar Nederland jouw de mogelijkheid voor geeft door de goede zorg na te laten. steken ze meer geld in de zorg, dan komen dit soort bedrijfe niet tot stand.

  reageer
 • anoniem

   

  Het bevel van de IGZ eindigt op 29 dec 2014, ben benieuwd of hij verlengd is? Hopelijk verlengd tot levenslang geen zorg meer te mogen aanbieden

  reageer
 • karin

   

  Hij bedonderd al jaren de mensen. gelukkig word er nu iets aan gedaan.

  reageer
 • bergerac

   

  Ik lees hier erg veel serieuze klachten over de heer Woudenberg. Wat ik niet begrijp is dat justitie deze man zijn gang laat gaan. Of is er helemaal nergens meer controle op? Onbegrijpelijk voor mij.

  reageer
 • arie

   

  Zoek je verzorging of een tuinarchitect vraag ik me dan af.

  reageer
 • Gerten

   

  Nee dat niet. Bij het vestigen en inschrijven van elk zorgbedrijf moet strak worden gecontroleerd of men aan de vakbekwaamheidseisen voldoet. Hoe moeilijk kan dat zijn?

  reageer
 • anoniem

   

  Beetje late reactie van de IGZ zij zijn in 2008 al op de hoogte gebracht van het handelen van dhr John Woudenberg ook het zorgkantoor is toen op de hoogte gebracht van geknoei met PGB's en indicatie die verzonnen werden. Dhr John Woudenberg hield bij hoog en laag vol dat hij verpleegkundige was, hij had zijn opleiding bij defensie gedaan en daarom was hij vrijgesteld van het BIG register hij dacht dat de medewerkers dom waren. Hij gaf zich ook uit als jurist,advocaat,psycholoog en voor wat goed uitkwam. In 2007 en 2008 is de patientenzorg in gevaar geweest omdat niet bekwame en bevoegde personeelsleden handelingen moesten uitvoeren waar ze niet voor waren opgeleid. maar wis het echt paar van dattum ook niet uit. In 2008 is zelfs het programma opgelicht ingeschakeld maar moest op laste van de advocaat van dhr Woudenberg en fam van Wattum het onderzoek staken. Achteraf bleek deze advocaat onjuist ingelicht te zijn. Hopelijk komt er nu een eind aan de praktijken van dhr van Woudenberg en mag hij zich een tijdje gaan bezinnen binnen de muren van een PI.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is te vaag, Barbara. Hoe had je je dat concreet voorgesteld?

  reageer
 • Barbara

   

  @.W. Ze, de IGZ, zouden geen rondjes in wijken hoeven te rijden als hun eigen denkvermogen niet in rondjes door zou draaien. Maar nu veel te laat gebleken is dat de directie al jaren niet deugde, was ik er toch uit mijzelf eens wat eerder een kijkje gaan nemen.

  reageer
 • Barbara

   

  Zo is het @Gerten! En kijk eens eventjes naar dat gezellige voortuintje op het filmpje. De entree van zo'n instelling!! Dan weet je toch meteen dat je daar niet wezen moet als het om verzorging gaat!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Moet de IGZ anders rondjes rijden in de wijk of er toevallig iemand een malafide zorgbedrijf aan het oprichten is?

  reageer
 • Gerten

   

  De grootste fout ligt m.i. bij de inspectie voor de volksgezondheid. Die komt veelal pas in het geweer als er al iets helemaal fout is. Het moet zo zijn dat het 100% onmogelijk is dat onbevoegden ook maar iets in de zorg kunnen doen, laat staan een eigen bedrijf in de zorg opstarten.

  reageer
 • Bart

   

  Deze man is een gevaar voor de maatschappij, hij struint Internet af op zoek naar kwetsbare vrouwen. Mijn vrouw was bijna in zijn web verstrikt geraakt nadat ze hulp had gezocht. Hij verhuurt ook kamers aan vrouwen en meisjes in nood, hij adverteert op Marktplaats onder de naam johnalmere. Zeer zeer zorgelijk.

  reageer
 • anoniem

   

  Ik heb in Lelystad bij TCN gewerkt dat was ook van hem en een ander onbetrouwbare meneer. Het was een drama en salaris werd zeer slecht uitbetaald wat later door uwv is gedaan.Dit bedrijf is toen failliet gegaan en mocht ook nier meer verder gaan vanwege strafbare feiten waar beslag opgelegd is.

  reageer
 • anoniem

   

  Ja eindelijk wordt er eens hopelijk ingegrepen waar deze oplichter mee bezig is. Een zeer enge griezelige onbetrouwbare man die toen samen met Simon en Marina van W de TCN thuiszorg in Lelystad en Amsterdam hadden die failliet zijn gegaan. De belastingdienst heeft hun toen beslag op hun inkomen en goederen gelegd en 23.000 euro boete. De gemeente Lelystad gaf hun geen toestemming meer om als bedrijf door te gaan. ik heb in 2008 3 maanden bij dit bedrijf gewerkt. Ik ben onderbetaald door hun en heb lang op mijn salaris moeten wachten en nog meer collega's hebben dit mee gemaakt die zelfs hun huur niet meer konden betalen met alle nare gevolgen nadien. Van het uwv heb ik toen de betaling gehad. Hun streken al het PGB geld wat bedoeld was voor de clienten in eigen zak. Deze man heeft mij gedupeerd en maakt nog steeds dagelijks slachtoffers. Het wordt de hoogste tijd dat hij eindelijk eens gestopt wordt. Ik heb dit naar alle waarheid opgeschreven.

  reageer
 • Andries

   

  Kan de privatisering van Zorg alstublieft urgent teruggedraaid worden? Er vallen doden en het kost veel en veel meer. Dit is net zo iets als die nep-ambulance bij het race-ongeluk in Amsterdam waar het joch feitelijk omgebracht is door zo'n nep-verzorger.

  reageer
 • zucht

   

  Ach, daar hebben we de 'heer' Woudenberg weer eens. En alweer met niet zulke frisse zaken. Wordt dit figuur nou nooit eens gestopt ?

  reageer
 • lexie

   

  Het kan in Almere

  reageer
 • Anoniem

   

  Ik heb in 2013 3 maanden voor TCC gewerkt dus TCC bestaat al veel langer. Alleen toen werd ik aangenomen via DetaWorkForce (ook van hem), voor huishoudelijk hulp a 3uur per week. Als ik nu zo alles lees & google dan ben ik optijd weer opgestapt. Ik vond hem apart maar verder nooit iets opgemerkt wat niet hoorde, ik kreeg alleen niet voldoende werk en geen uitzicht op vast contract.

  reageer
 • anonien

   

  grote oplichter deze man zoek maar op google

  reageer
 • anoniem

   

  Zo eindelijk gerechtigheid, deze meneer gaf zich zelf uit als arts,deed verpleegtechnische handelingen levensgevaarlijk, samen met 2 andere van thuiszorg centrale Flevoland waren deze gek op mensen met een pgb die kon je lekekr creatief boekhouden en die mensen bleven aan de pan hangen bij het zorgkantoor! grote oplichter deze man laat het zorgkantoor ze ogen eens open doen .....Deze meneer komt niet eens uit de zorg deze meneer is oplichter nummer 1 en zijn compagnonnne ook mensen wees gewaarschuwd valt vrouwelijk personeel lastig en stalkt ze diversen aangifte s tegen zn deze man ! en uhh bewijs van goed gedrag krijgt hij zeker niet MENSEN PAS OP!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert