Zeven jaar cel voor doodschudden baby

ALMERE
Een 32-jarige Almeerder heeft in hoger beroep zeven jaar cel gekregen voor doodslag op zijn zoontje en poging tot doodslag op zijn dochtertje. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald. De man schudde de baby's zo hard door elkaar dat ze hersenletsel opliepen. Het jongetje overleefde dat niet.

Eerder legde de rechtbank hem negen jaar op. De man ging daartegen in hoger beroep, omdat hij ontkent de twee kinderen iets te hebben aangedaan. Volgens het hof kan het niet anders dan dat beide kinderen het slachtoffer zijn geworden van het door elkaar schudden door de Almeerder. In beide gevallen was hij alleen met de baby.

Bij de strafoplegging heeft het hof onder meer rekening gehouden met het effect op de familie én op de Almeerder. Hij zou zelf als vader en als partner van de moeder, een zware last moeten dragen door het verlies van zijn zoontje.

Omdat de man in het leger zat tijdens de twee voorvallen, diende de zaak voor de militaire kamer van het gerechtshof. Inmiddels is de man door Defensie ontslagen.

reacties (7)

 • Kruidenwijk

   

  Het OM en het hof is gek geworden.

  reageer
 • wolk007

   

  Heb je het arrest gelezen? Doodslag en poging tot doodslag. Dat zijn geen moorden.

  reageer
 • Willy de Vries - Mansour

   

  Wat zal die man het zwaar hebben. Ik vind dat hij al genoeg gestraft is met al die media aandacht. En dan die nare reacties onder al die berichten. Bah!

  reageer
 • Ron

   

  Wat een raar land leven we toch. Een persoon die dronken achter het stuur zit en 2 mensen dood rijd mag 40 uur assisteren in een bejaardentehuis en deze arme drommel krijgt 7 jaar. Als ik het goed lees was hij alleen toen er wat gebeurde, dus wie is er hier getuige van geweest? Juist ...

  reageer
 • Anarijka

   

  Inderdaad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  7 jaar gratis kost en inwoning als beloning voor de moord op je dochter?

  reageer
 • marijke

   

  7 jaar maar voor bijna 2 moorden :(

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert