TCC moet aantonen dat clienten goed zijn overgedragen

ALMERE
Thuiszorgverlener TCC uit Almere moet woensdagmiddag aantonen dat zijn cliënten goed zijn overgedragen aan andere zorgverleners. Dat gebeurt tijdens een gesprek met de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De inspectie beval het Almeerse bedrijf deze week om alle activiteiten te staken, onder meer omdat de eigenaar verpleegkundige handelingen verricht, terwijl hij daar geen papieren voor heeft.

Het is nog onduidelijk hoeveel cliënten TCC heeft. Het bedrijf is de afgelopen tijd door tenminste twee grotere zorgaanbieders ingehuurd. TCC zou ook zorg hebben verleend aan mensen die tijdelijk op recreatieparken in Flevoland en aangrenzende provincies verbleven.

reacties (5)

 • Zeer juiste beslissing van de inspectie.

  reageer
 • Ik hoop dat de clienten nu de juiste en veilige zorg krijgen.

  reageer
 • Ilona

   

  Dat zijn praktijken stop zijn gezet is ontzettend verstandig. Nu nog ervoor zorgen dat hij ' de zorgcentrale' NOOIT meer elders kan starten!

  reageer
 • Piet

   

  In 2007/2008 zijn ook de Fiot, politie, UWV, de gemeente incl. contact met enkel wethouders geweest. deze gesprekken hebben uiteindelijk niks opgeleverd.

  reageer
 • anoniem

   

  Beetje late reactie van de IGZ zij zijn in 2008 al op de hoogte gebracht van het handelen van dhr John Woudenberg ook het zorgkantoor is toen op de hoogte gebracht van geknoei met PGB's en indicatie die verzonnen werden. Dhr John Woudenberg hield bij hoog en laag vol dat hij verpleegkundige was, hij had zijn opleiding bij defensie gedaan en daarom was hij vrijgesteld van het BIG register hij dacht dat de medewerkers dom waren. Hij gaf zich ook uit als jurist,advocaat,psycholoog en voor wat goed uitkwam. In 2007 en 2008 is de patientenzorg in gevaar geweest omdat niet bekwame en bevoegde personeelsleden handelingen moesten uitvoeren waar ze niet voor waren opgeleid. maar wis het echt paar van dattum ook niet uit. In 2008 is zelfs het programma opgelicht ingeschakeld maar moest op laste van de advocaat van dhr Woudenberg en fam van Wattum het onderzoek staken. Achteraf bleek deze advocaat onjuist ingelicht te zijn. Hopelijk komt er nu een eind aan de praktijken van dhr van Woudenberg en mag hij zich een tijdje gaan bezinnen binnen de muren van een PI.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert