Rechter stelt Zorggroep Almere in gelijk

ALMERE
De rechter heeft Zorggroep Almere in het gelijk gesteld in een conflict met het Tergooi Ziekenhuis uit Hilversum. Beide partijen stonden dinsdag tegenover elkaar voor de rechtbank in Utrecht.

De zorggroep Almere heeft ervoor gekozen om vanaf 1 januari met een ander bedrijf in zee te gaan voor onderzoeken, zoals bloedprikken. Tergooi zegt hierdoor ruim een miljoen euro aan omzet te verliezen en diende daarom een schadeclaim in.

Het ziekenhuis nam het de Zorggroep Almere kwalijk dat het onduidelijk zou zijn geweest over het stoppen van de samenwerking, de Zorggroep spreekt dat tegen. De rechter stelde de Zorggroep Almere woensdag op alle punten in het gelijk.


reacties (9)

 • .\/\/.

   

  Het probleem is dat de volgende fase is dat de vrije keus is/wordt afgeschaft. Er gaan onbevestigde geruchten dat er omtrent dat specifieke onderwerp discussie in de regering is geweest.

  reageer
 • markpb

   

  misschien een domme opmerking/vraag. maar gaat het niet om wat het beste is voor de cliënten? ze kunnen nu op veel meer plekken en tijden terecht. en als een cliënt toch graag naar het Flevoziekenhuis of het Tergooi wil voor de onderzoeken kan en mag dat ook nog steeds. dus het probleem????

  reageer
 • KC

   

  Juis, dus voor alle partijen was geen transparante en eerlijke procedure. Er zijn partijen van te voren uitgeloten terwijl zij de kunde wel hebben. Schandalige aanbesteding. Als ik in het bestuur van deze ziekenhuizen zat, dan zou ik dat rechterlijk nog een keer aankaarten.

  reageer
 • ML

   

  Er is zeker wel een aanbestedingsprocedure geweest. Alleen blijkt achteraf dat de zorggroep bij voorbaat al had beslist om niet bij de ziekenhuizen (Tergooi en Flevoziekenhuis) te blijven. Ze vergoelijken hun beslissing met de mededeling dat ziekenhuizen niet voldoende gericht zijn op de eerste lijns (huisartsen) gezondheidszorg. Er zijn vast nog andere motieven bij het bestuur van de zorggroep. (persoonlijke vete van bestuursleden van de zorggroep of zo?) De rechter heeft vast gezegd : "dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen"

  reageer
 • KC

   

  Als er was aanbesteed dan had Tergooi ook kunnen inschrijven en waren er geen problemen geweest. Dan hadden zij het wel of niet gegund gekregen en had de rechter niet aan te pas hoeven te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • MKM

   

  Volgens het bericht heeft de rechter een oordeel gegeven over het stoppen van de samenwerking. Niet over wel of niet moeten aanbesteden. Zijn twee heel verschillende dingen.

  reageer
 • markpb89

   

  Het is een samenwerking van 2 bedrijven, dan geldt de aanbesteding niet.

  reageer
 • Danny

   

  Altijd weer mensen die het beter denken te weten... Denk je nu echt dat je de wet beter kent dan een RECHTER?! Zogenaamd verstand van zaken.

  reageer
 • KC

   

  Hoort te worden aanbesteed. Zie aanbestedingwet. Kijk bij de CPV-code nummer 8511 en verder. Een behoorlijke fout van deze rechter. Iedereen kon dan inschrijven met goede eisen bij aanbesteding. Dit is nu niet gebeurd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert