Gemeente vervangt parkeerautomaten op straat

ALMERE
Alle parkeerautomaten op straat in Almere Stad en Almere Buiten worden de komende tijd vervangen door nieuwe exemplaren. Het is vanaf dan ook mogelijk om met je pinpas te betalen.

Tot nu toe kon er alleen met contant geld of de Chipknip afgerekend worden. Vanaf 1 januari is betalen met Chipknip niet meer mogelijk, omdat de banken stoppen met deze betaalmethode. De betaalautomaten in de parkeergarages worden niet vervangen. Wel wordt onderzocht of op bepaalde plaatsen een pinvoorziening kan worden toegevoegd.
De nieuwe meters in de straten worden neergezet door Taxameter Centrale uit Diemen. Dit bedrijf heeft de aanbesteding gewonnen die de gemeente Almere uitschreef.

In Lelystad kan per 1 januari op straat alleen met muntgeld betaald worden. De parkeerautomaten worden daar pas na de zomer vervangen. Wel wordt in maart belparkeren ingevoerd.

reacties (10)

 • .\/\/.

   

  Koop een fiets.

  reageer
 • kop

   

  parkmobiel nooit problemen

  reageer
 • Freek

   

  De meeste mensen beschikken nauwelijks meer over veel muntgeld. Betalen voor parkeren wordt dan lastig. Afgezien van het feit dat er misschien wel eens wordt gesjoemeld bij het legen van de parkeerautomaten (zeg ik het zo vriendelijk genoeg?) Daarom ging mijn voorkeur altijd al uit naar het betalen met de pinpas. Alternatieve mogelijkheden hadden natuurlijk al lang ingevoerd moeten zijn. (Slapende overheidsdienaren?)

  reageer
 • Andree

   

  Onzin, Yellowbrick kan gewoon de correspondentie doen. Bezwaar is overigens zinloos want Yellowbrick heeft verzuimd de parkeergeldbetaling op tijd te doen. Overigens moeten zij gewoon betalen want het is hun schuld dat de bekeuring opgelegd is.

  reageer
 • willem

   

  Uberhaupt bizar dat er nog niet met de pin betaalt kon worden. Men loopt nogal achter in Almere. Tijd voor een frisse wind door deze gemeente.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ron

   

  Muntgeld ? Waar haal je dat?

  reageer
 • Jeroen

   

  Die bekeuringen zijn alleen aan te vechten door de bezitter van de auto, vandaar dat yellowbrick daar weinig aan kan doen.

  reageer
 • Ikbenik

   

  Er staat nog dat de betaalautomaten in de parkeergarage niet worden vervangen...

  reageer
 • Andree

   

  Chipknip deed het zelden. De vervelende gewoonte van de Gemeente was ook om de automaten naar beneden te laten afronden waarna je het afgenomen/gestolen geld bij parkeerbeheer zou moeten halen. Dat steken ze fijn zelf in zak. Beter om het krankzinnige Yellowbrick te vermijden! Als zij het fout doen moet je de bekeuringen zelf betalen en krijg een appeltaart van Euro 2,50. Die je zelf moet gaan halen.

  reageer
 • Willem

   

  graag ook de schipper garage daar kun je ook niet pinnen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert