IJsbaan Flevonice toch open

BIDDINGHUIZEN
De ijsbaan op Flevonice in Biddinghuizen gaat vrijdagmiddag op Tweede Kerstdag toch open. De baan ging vorige week dicht vanwege het warme weer en de sterke wind.

Volgens directeur Maarten van der Ven zien de weersverwachtingen er voor de komende twee weken gunstig uit. Daarom is van woensdagmiddag tot donderdagmiddag met man en macht gewerkt om de ijsbaan gereed te maken.

De baan gaat vrijdag om 13.00 uur open voor schaatsliefhebbers. Van der Ven hoopt nu het gehele winterseizoen tot aan maart open te kunnen blijven.

reacties (7)

 • Richard

   

  Jammer voor ze had vandaag heen gewild maar de website van flevonice melde dicht. Scheelt ze weer klanten ben bang dat ze afgelopen week zoveel inkomsten zijn mis gelopen dat het weer einde verhaal is voor ze.

  reageer
 • Andree

   

  Bluf. Ze hebben flink wat kosten gespaard terwijl er toch geen hond komt in het slechte weer. Daardoor zullen het zeker beter doen voorheen. Bovendien zal het bijna niet lukken om het ijs hard te houden als het zo warm is en hard waait.

 • Dirk saen

   

  Een mooie dag om te schaatsen. En morgen wat sneeuw. Dat zal ook heel sfeervol zijn!

  reageer
 • ben

   

  ik vind schaatsen stom

  reageer
 • mij

   

  Dat geeft niet maar je gaat zeker wel op wintersport!!

 • jp

   

  joepie lekker schaatsen

  reageer
 • monique

   

  Henk heeft het dus niet begrepen! Wel eens van een windwak gehoord? Een klein omheind ijsbaantje op een stadsplein is iets anders dan 3 km baan in de polder. Kwaliteit en veiligheid gaat voor alles! Temperatuur is nooit het probleem geweest maar wel de harde wind die vrij spel heeft in een buitengebied. Misschien moet Henk maar eens een kijkje achter de schermen gaan nemen bij de ijsmeesters van Flevonice! Dan kun je nog wat leren! Wij gaan morgen lekker schaatsen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Heel Nederland ligt vol met (tijdelijke) kunstijsbanen (ook in Zeewolde) welke gewoon open zijn geweest de afgelopen dagen. Ik krijg sterk het vermoeden dat Flevonice meer geld uitgeeft aan reclame dan aan iets meer vriescapaciteit. Wil Flevonice echt serieus genomen worden dan moet je minimaal de kerstvakantie open zijn. En natuulrlijk nu ook tot maart open zijn, ook wanneer het een paar graden boven nul is!

  reageer
 • Jeroen

   

  Wil jij echt serieus genomen worden, dan moet je een dorpsbaantje niet gaan vergelijken met een baan van 3 kilometer.

 • Andreee

   

  Gezeur van achter de computer, nergens ligt een buitenbaan van drie kilometer. De dorpskrabbelbaantjes zijn geen vergelijk. Voorts was het wel wat warmer geweest dan een paar graden boven nul. Als er bijna niemand zal komen door het weer kun je maar beter verstandig zijn en zorgen dat de baan geen blubber wordt waar alles kapot gereden zal worden door de enkeling die er wel is. Ook bespaar je je dan de personeelskosten van het open zijn.

 • Peter

   

  Goed bezig!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert