Drie zwaargewonden bij steekpartij azc

DRONTEN
Bij een steekpartij vrijdagochtend in het asielzoekerscentrum aan de Vossemeerdijk in Dronten zijn drie zwaargewonden gevallen. Volgens de politie gaat het om een vader, moeder en hun volwassen zoon.

De politie vermoedt dat er sprake is van huiselijk geweld na een ruzie. De slachtoffers zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Tweede Kamerlid Joram van Klaveren uit Almere heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan de minister en staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Hij wil namens de partij VNL weten welke maatregelen er worden genomen tegen geweldsincidenten in asielzoekerscentra.

Foto: @pascalbolhuis1

reacties (11)

 • Petra

   

  Laten we het jaar eindigen met een beetje empathie; is beter voor iedereen. Laten we doen alsof mijn stuk belastinggeld hieraan gespendeerd is en die van onderstaande geweldige mensen naar voor hun zinvolle investeringen is gegaan. Ik vind onderstaande oordelen nogal heftig. Plat gezien kan het kloppen, maar menselijk gezien... We kennen de situatie niet, de mensen en achtergronden niet en al helemaal de psychische gesteldheid niet. Gelukkig leef ik in NL en ben ik er opgegroeid. Wat een weelde!

  reageer
 • kees d.

   

  Dit lijkt mij dan ook geen mesje uit de besteklade.

  reageer
 • Asiel

   

  Laat van Klaveren in plaats van Kamervragen te stellen, eens zelf naar oplossingen zoeken en actief deel te nemen aan de politiek. Wat hij nu doet is zich verschuilen en anderen de oplossing te laten zoeken, maar wel een riant inkomen te verkrijgen als politicus

  reageer
 • burger

   

  wilde je alle messen verbieden in het azc

  reageer
 • arie

   

  Dure grap toch, zo'n traumaheli en behandeling in het ziekenhuis. Zou het slachtoffer ook netjes elke maand 100+ euri afgetikt hebben aan Menzis o.i.d. voor als het eens nodig was?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Als die opvangcentra tikkende tijdbommen worden genoemd dan vraag ik me af waarom iemand dan met een mes kan rond lopen en er zelfs slachtoffers mee kan maken. Opstelten en Teeven hebben nog een hoop te doen voor zolang het kabinet nog zit.

  reageer
 • Sjors

   

  Grappig dat ze met een heli landen op een plek met duizenden getraumatiseerde mensen. Die associëren helikopter geluid met een bom aanval, daar is niet goed over nagedacht door de hulpverleners.

  reageer
 • Ron

   

  Dure grap toch, kamervragen.

  reageer
 • Bas

   

  Dankbaar voor alle opvang, veiligheid, opname en bekostiging van voedsel, zonder dat ik daar ook maar iets voor hoef te doen, in het heldhaftige Nederland steek ik met een mes mijn lotgenoten neer... vier verder Vrolijk Kerstfeest door en blijf vooral doorslapen...

  reageer
 • wim

   

  Zoveel verschillende religies bij elkaar geeft vroeg of laat problemen; religies die elkaar in thuislanden naar het leven staan zitten nu samen opeengepakt in een opvangcentrum. ook. Vluchtelingenwerk heeft zelfs aangegeven dat dit een tikkende tijdbom is, maar velen blijven, ondanks deze waarschuwingen en dit soort gebeurtenissen, de kop in het zand steken.

  reageer
 • Alyn

   

  Triest voor alle betrokkenen. De familie, mensen die (ongewild)hiervan getuige waren, de hulpverlening. Kortom sterkte.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert